SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

vrijdag 7 mei 2021

#WORLDWIDE #BELGIUM #ANTWERPEN #News #Journal #Update - TV Sociaal - Secretariaat en depot in #Antwerpen - #Petities

 

Climaxi vzw
Nieuwsflash, 5 mei 2021
Tv Sociaal: een online uitzending waarin Climaxi nieuws en cultuur verspreidt.
Met een reportage over de bossen in Zuid-Oost Vlaanderen, een interview met Angeline Van Den Rijse, voorzitster ABVV Oost Vlaanderen, een performance van klimaatdichter Steven Van Der Heyden, een concert van Guido Schiffer & All Go Rhythm en een interview van Erik Swyngedouw over zijn boek 'Klimaatactie in gele hesjes'. Alle uitzendingen staan online op ons vimeo-kanaal
Meer info
Climaxi opent secretariaat in Antwerpen
Climaxi opent een secretariaat in De Peperfabriek in Antwerpen. De Peperfabriek stond vroeger beter gekend als Elcker-ick. Onder de nieuwe naam is het een plek voor sociale organisaties zoals Hart boven hard, vredesactie, Tafels van vrede, ea.
Meer info
Maak onze natuur niet monddood!
Veel van de mooie natuur in Vlaanderen hebben we te danken aan natuurbeschermers: betrokken burgers die zich - desnoods via de rechtbank - verzetten tegen vernietiging van de natuur. De Vlaamse regering wil die burgers nu monddood maken, om zo makkelijker destructieve plannen te kunnen doorduwen. De Vlaamse parlementsleden mogen dit niet laten gebeuren! Voer mee de druk op en onderteken deze petitie!
Meer info

Subsidies voor nieuwe fossiele infrastructuur?! Fiets mee met Tegengas | Dégaze van 12 tot 17 mei

Energieminister Tinne van der Straeten gaf eind vorige week groen licht voor het subsidieren van nieuwe fossiele gascentrales. Op 8 plekken in België willen energiereuzen als Engie, RWE en Luminus nu megacentrales gaan bouwen die miljoenen tonnen CO2 zullen uitstoten en desastreus zijn voor de natuur en omwonenden.

Fiets een dagje mee met actiegroep Tegengas in protest tegen deze absurde plannen. Van 12 tot 17 mei fietsen we samen langs alle 8 bouwlocaties én de kerncentrale van Tihange.

 
Meer info
Petitie Bourengbos: elke handtekening telt!
De petitie die we al in februari opstartten, loopt nog steeds. We tellen er nu net 400 handtekenignen. Elke handtekening blijft welkom.
We vragen aan DNF om in het Bourengbos méér oude beuken te laten staan en om de rij van oude beuken in het bovenste deel van het Bourengbos te vrijwaren van kap: de markante bomenrij is een stijlelement in het bos. Teken de petitie via deze link.
 
Meer info
Activiteitenkalender
Via de activiteitenkalender van onze website kan je ons volledig agenda terugvinden.
Naar de kalender
Vrijwilligers gezocht!

Interesse?

Contacteer ons

Steun Climaxi

met een gift op
rekeningnummer 
BE40 0016 3236 1163

Facebook
Website
Email
Met steun van de Vlaamse overheid.
Copyright © 2019, Climaxi vzw, All rights reserved.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten