SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

zondag 9 mei 2021

#WORLDWIDE #BELGIUM #FLANDERS #debijloke #Muziekcentrum #concerts - News #Journal #Update - De Bijloke Lentesessies van 13 tot 31 mei

 

Beste,


Je kent ons intussen: zodra we iets mógen organiseren, doen we dat gewoon. En dus zal je weer concerten kunnen beleven in de tent in onze heerlijke binnentuin. Live! Met echte muzikanten en een echt publiek! We waren bijna vergeten hoe goed dat voelt.

De formule doet intussen vertrouwd aan: een strechtent in de tuin, tafeltjes en stoelen en een klein podium met straffe artiesten. Het aantal coronaveilige plaatsen onder de tent is deze keer wel héél erg beperkt: 50 per sessie. Daarom spelen we iedere sessie 2 keer (om 14u en om 17u) en kan je maximaal 2 plaatsen reserveren.

Het programma voor mei vind je hieronder. Voor we de reserveringen kunnen starten, is het nog even wachten op groen licht van de lokale overheid. Wij zijn er alvast helemaal klaar voor. We houden je op de hoogte!

Pas de deux in Parijs
Benjamin Glorieux & Anthony Romaniuk
do 13 mei 2021 - do 13 mei 2021
Binnentuin Bijlokesite
Wie Benjamin Glorieux al aan het werk zag, weet dat je een van de meest bevlogen, originele en innemende cellisten ooit mag verwachten.
Tickets & info
Estiévenart Quintet
Strange Bird
vr 14 mei 2021 - vr 14 mei 2021
Binnentuin Bijlokesite
Stertrompettist Jean-Paul Estiévenart komt zijn nieuwe album ‘Strange Bird’ voorstellen met een absoluut topkwintet. Behalve de jonge pianist Nicola Andrioli en de Franse gitarist Romain Pilon hoor je de ritmesectie van TaxiWars: bassist Nicolas Thys en drummer Antoine Pierre.
Tickets & info
Cabaret!
Elise Caluwaerts & Kim Van den Brempt
za 15 mei 2021 - za 15 mei 2021
Binnentuin Bijlokesite
Sopraan Elise Caluwaerts en pianist Kim Van den Brempt nemen je mee naar de cabareteske wereldwijsheid van het Weimartijdperk. Het is 1923 en in Duitsland betaal je 4 miljard mark voor een frisse pint.
Tickets & info
Canto ostinato
Trio SR9
zo 16 mei 2021 - zo 16 mei 2021
Binnentuin Bijlokesite
Met het beroezende stuk ‘Canto ostinato’ verhief de Nederlandse componist Simeon ten Holt minimal music tot volkscultuur. Het repetitieve meesterwerk voor een of meer piano’s werd eind jaren zeventig geschreven en groeide uit tot een ware concerthit.
Tickets & info
Muzikale sluipwegen
Julien Tassin Trio
vr 28 mei 2021 - vr 28 mei 2021
Binnentuin Bijlokesite
Sinds zijn debuutalbum Sweet Tension heeft gitarist Julien Tassin zich geprofileerd als een van 's lands meest opmerkelijke gitaristen. Tassin haalt z’n inspiratie bij diverse genres en dat levert een origineel, gevarieerd en toch homogeen repertoire op.
Tickets & info
Van Rossini tot Ellie Goulding
International Opera Academy
za 29 mei 2021 - za 29 mei 2021
Binnentuin Bijlokesite
Een zomerse cocktail van onweerstaanbare operamelodieën van Rossini, Bizet en Wagner, gekruid met de sound van Nat King Cole, Scott Joplin of een vleugje Ellie Goulding. De studenten van de International Opera Academy serveren op de Bijloke Lentesessies een onconventionele en verrassend lekkere mix.
Tickets & info
Slide’n Five
Crossbones
zo 30 mei 2021 - zo 30 mei 2021
Binnentuin Bijlokesite
Met liefst vijf trombones en een repertoire dat reikt van barok tot pop blaast het jong geweld van Crossbones je letterlijk en figuurlijk van de sokken. Wie Telemann zomaar naast Toots Thielemans plaatst, bewijst moeiteloos dat de trombone zowel intiem en warm als heroïsch en groots kan zijn.
Tickets & info

 met de steun van

Met de steun van De Vlaamse Gemeenschap, Stad Gent en de Nationale Loterij.

VRAGEN? Godshuizenlaan 2, 9000 Gent | T +32 (0)9 323 61 00 | E tickets@debijloke.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten