We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

Wij willen activisten met verschillende opinies die vechten tegen onrecht in de wereld financieel steunen. Hiervoor hebben wij ook uw steun nodig! Doneer vrijblijvend 1 euro, 2 euro of een ander bedrag naar keuze. Deze activisten hebben de steun hard nodig om hun activiteiten te blijven uitoefenen.

Nous voulons soutenir financièrement des militants aux opinions différentes qui luttent contre l'injustice dans le monde. Nous avons également besoin de votre soutien pour cela! N'hésitez pas à faire un don de 1 euro, 2 euros ou un autre montant de votre choix. Les militants ont vraiment besoin de soutien pour poursuivre leurs activités.

Wir wollen Aktivisten mit unterschiedlichen Meinungen, die gegen die Ungerechtigkeit in der Welt kämpfen, finanziell unterstützen. Dafür brauchen wir auch Ihre Unterstützung! Sie können gerne 1 Euro, 2 Euro oder einen anderen Betrag Ihrer Wahl spenden. Die Aktivisten brauchen wirklich die Unterstützung, um ihre Aktivitäten fortzusetzen.

Queremos apoyar económicamente a activistas con opiniones diferentes que luchan contra la injusticia en el mundo. ¡También necesitamos su apoyo para esto! No dude en donar 1 euro, 2 euros u otra cantidad de su elección. Los activistas realmente necesitan el apoyo para continuar con sus actividades.

Queremos apoiar financeiramente ativistas com diferentes opiniões que lutam contra as injustiças no mundo. Também precisamos do seu apoio para isso! Fique à vontade para doar 1 euro, 2 euros ou outra quantia à sua escolha. Os ativistas realmente precisam de apoio para continuar suas atividades.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

zaterdag 1 mei 2021

#WORLDWIDE #BELGIUM #FLANDERS #dewereldmorgen #News #Journal #Update - Nu we het eindelijk over #dividenden hebben, mogen er best nog wat mythes sneuvelen | Gij zult niet uitzieken

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Nu we het eindelijk over dividenden hebben, mogen er best nog wat mythes sneuvelen

  Om niet helemaal met lege handen naar de al dan niet virtuele 1 mei-bijeenkomsten te moeten, duikelen PS en...

Lees verder

Gij zult niet uitzieken

  Een duik onder de waterlijn Noem het beroepsmisvorming. Zowel als improvisatietheaterspeler als als teamfacilitator is het mijn job te...

Lees verder

Geen vrijheid blijheid zonder veiligheid

Theater en muziek, de live arts liggen zonder sociale interactie op sterven, we hebben ze nodig voor een waardevol leven. Voor de cultuurwerkers komt daar nog de precariteit als frustratie bovenop, hun wanhoop zit ook met een piek. Als cultuurvakbond willen we uiteraard ook dat zij zo snel mogelijk terug aan de slag kunnen. Maar een gezonde werkvloer garanderen, behoort eveneens tot onze verantwoordelijkheid. Vakbond schrijf je met de ‘V’ van veiligheid.

Lees verder

162% meer burn-outs tussen 2017 en 2020

Op enkele jaren tijd is het aantal langdurig zieke werknemers die out zijn door stress en burn-out sterk gestegen. Uit cijfers die het ACV opvroeg bij het Riziv, blijkt nu dat in juni 2020 de langdurige afwezigheid van 10.597 werknemers met zekerheid te wijten was aan stress en burn-out. Dit is meer dan een verdubbeling in nog geen drie jaar tijd. Deze cijfers bewijzen dat er in onze bedrijven dringend meer aandacht nodig is voor deze problematiek.

Lees verder

EU wil nieuwe generatie GMO’s op de markt zonder controle en labeling

De Europese Commissie bracht vandaag een paper uit waarin ze pleiten om de nieuwe generatie genetisch gemodificeerde (GMO’s) gewassen op de Europese markt toe te laten zonder labeling voor de consumenten en zonder voorafgaande veiligheidschecks zoals normaal gezien gebeurt bij de gewone GMO’s. Friends of The Earth Europe trekt aan de alarmbel en vraagt dat Europa zich houdt aan de bestaande EU-GMO wetten ook voor de nieuwe generatie GMO, het blijft genetische manipulatie.

Lees verder

COVID-19 kostte vrouwen meer dan 800 miljard dollar aan verloren inkomsten in één jaar

De COVID-19-crisis heeft vrouwen over de hele wereld in 2020 minstens 800 miljard dollar aan verloren inkomsten gekost, wat meer is dan het gecombineerde bbp van 98 landen, aldus Oxfam België vandaag, aan de vooravond van 1 mei.

Lees verder

Europese Burgercampagne ziet kantelmoment: “Druk van mensen om vaccinpatenten op te heffen, is enorm”

De discussie rond Covid-19-patenten heeft nu ook de Belgische regering bereikt. Enkel de liberale partijen durven vaccinpatenten nog openlijk te verdedigen. Het Europees Burgerinitiatief No Profit On Pandemic verheugt zich daarover. “We verzamelden al bijna 170.000 handtekeningen. Die druk begint resultaten af te werpen", reageert initiatiefneemster Anne Delespaul. “Maar kijk wat er India gebeurt. Het moet snel gaan. Gezondheid moet zwaarder doorwegen dan winst.”

Lees verder

Organisaties klagen banden aan tussen AXA en Israëlische apartheid

Op donderdag 29 april vindt de Algemene Vergadering plaats van het bedrijf AXA. Verschillende organisaties trekken aan de alarmbel omwille van de banden tussen de Franse verzekeringsgigant, met filialen in België, en de Israëlische apartheidspolitiek. Deze week nog bevestigde een rapport van Human Rights Watch dat Israël een apartheidspolitiek doorvoert. De oproep komt dus niets te laat.

Lees verder

Rapport maakt brandhout van kernenergie als klimaatkampioen

Volgens een vernietigend rapport van Jonathan Porritt zijn het ongegronde beweringen van de nucleaire industrie die de sector overeind houden. Vooral de perceptie dat kernenergie een deel van de oplossing kan zijn voor de klimaatproblematiek is ingegeven door de inspanningen van een “leger lobbyisten” en zit veraf van de waarheid, volgens de gerenommeerde Britse klimaatonderzoeker.

Lees verder

Frank Vandenbroucke wil 'breed en ambitieus' beleid voor mensen op invaliditeit

In 'Terzake' (27 april) legt minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Frank Vandenbroucke zijn 'breed en ambiteus' plan op tafel voor een vlottere re-integratie van wie langdurig ziek is. Vandaag gaat het om 459.561 Belgen die al langer dan een jaar afwezig zijn op het werk. Het kostenplaatje van de invaliditeitsuitkeringen: 9,3 miljard euro. Vooruit met de geit?

Lees verder

Redt het Europees Parlement het Europees vredeproject?

Vandaag brengt het Europees Parlement een beslissende stem uit over het Europees Defensiefonds (EDF), waarmee 8 miljard euro uit de EU-begroting 2021-2027 wordt toekend aan onderzoek en ontwikkeling (O&O) van wapens en militaire technologie. Het is voor het eerst dat EU-geld – in strijd met Europese verdragen – wordt gebruikt voor militaire doeleinden. Het Europees Netwerk tegen Wapenhandel (ENAAT) roept EU-parlementsleden op om de militarisering van de EU te stoppen en het Europese vredesproject te redden.

Lees verder

Oxfam België lanceert noodfonds voor covid-uitbraak in India

Het dodental als gevolg van Covid-19 in India heeft vandaag de grens van de 200.000 overschreden, met meer dan 3.000 doden in de afgelopen 24 uur. Ziekenhuizen kampen met een nijpend tekort aan medicijnen en zuurstof. Als reactie op deze humanitaire ramp doet nu ook Oxfam een oproep tot donaties om meer noodhulp te kunnen voorzien.

Lees verder

Diepzeemijnbouw: Robot van 25 ton vast op de oceaanbodem

Bij een van de eerste diepzeemijnbouwtests ter wereld is een grote machine van 25 ton vast komen te zitten op de zeebodem van de Stille Oceaan. Het gaat om de knollenverzamelaar Patania II van het Belgische Global Sea Mineral Resources (GSR), een dochteronderneming van DEME. Greenpeace roept op om deze vernietigende industrie een halt toe te roepen.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

België legt op 5 mei ‘mondeling examen mensenrechten’ af voor de Verenigde Naties

Op 5 mei 2021 legt België voor de derde keer zijn ‘mondeling examen mensenrechten’ af voor de Verenigde Naties. Het gaat om het zogenoemde Universeel Periodiek Onderzoek (UPR, Universal Periodic Review), een mechanisme van de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties (VN).

Lees verder

Generation Food Summit: kansen voor nieuwe ondernemers om toekomst te voeden

Een planeet met meer mensen op een duurzame en klimaatvriendelijke manier voeden? Dat vraagt een slimme aanpak en vernieuwende voedingsconcepten. Een kolfje naar de hand van dynamische ondernemers die in zo’n uitdaging een verdienmodel zien. Het samenwerkingsverband Generation Food verlaagt voor hen de drempel om van idee naar product te gaan. Tijdens de virtuele Generation Food Summit op 7 mei, kijken we terug op de resultaten van het voorbije jaar én blikken we vooruit op de plaats die peulvruchten en granen hebben in het dieet van de toekomst.

Lees verder

Aanvraag voor een leidingenstraat dwars door de Antwerpse haven

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten