SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

zondag 9 mei 2021

#WORLDWIDE #BELGIUM #FLANDERS #dewereldmorgen #News #Journal #Update - Labour verliest zwaar bij lokale verkiezingen, schuldige is… Jeremy Corbyn | Mondmasker + Bevallen = No Match: bevallen in coronatijden

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Labour verliest zwaar bij lokale verkiezingen, schuldige is... Jeremy Corbyn

De resultaten van de Britse lokale (en regionale in Wales en Schotland) verkiezingen zijn nog niet volledig bekend, maar alle trends wijzen op groot verlies voor Labour. Bij de tussentijdse parlementsverkiezing in Hartlepool verliest Labour voor het eerst sinds 1959 zijn zetel. Partijvoorzitter Keir Starmer gaat desondanks onverminderd door met zijn strijd tegen alles wat zijn voorganger Jeremy Corbyn bepleitte. De kiezers volgen hem niet.

Lees verder

Mondmasker + Bevallen = No Match: bevallen in coronatijden

Sommige ziekenhuizen verplichten vrouwen om ook tijdens het bevallen een mondmasker te dragen, terwijl voetballers zonder een mondmasker aan met elkaar in duel gaan op het veld. Nochtans is goed ademen en puffen cruciaal bij het opvangen van de weeën en is dit de allerbelangrijkste pijnstiller tijdens het bevallen. Moeten we soms massaal in voetbalvelden gaan bevallen om deze mondmaskerplicht te omzeilen?

Lees verder

Kraakactie tegen verkoop van het hart van de stad: interview met vier actievoerders

De laatste twintig jaar zijn stil geweest in het Craemersklooster, beter bekend als Het Pand in het Patershol in Gent. Zo stil dat Stad Gent de kans zag om deze prachtige locatie te verkopen aan de best betalende projectontwikkelaar. En het was hen bijna gelukt, maar op zaterdag 1 mei kwam er een einde aan de stilte. Een vijftal collectieven uit Gent hebben Het Pand gekraakt. Ze zijn het niet eens met de plannen van Stad Gent om deze prachtige plek te verkopen op de privémarkt.

Lees verder

Daar gaan we weer: de mythe dat de communisten de Innovation in brand staken

  Half april kreeg Jan Verheyen uitstekend nieuws: hij vangt een subsidie van 956.500 euro voor de verfilming van de...

Lees verder

Shaka Kings ‘Judas and the Black Messiah’: Politieke moord in the USA.

Dat Hollywood diversifieert heeft meer te maken met commerciële dan met politieke of ethische overwegingen. Maar het positieve gevolg is wèl dat meer zwarte filmmakers aan bod komen en meer Afro-Amerikaanse verhalen verteld worden. Soms zelfs erg straffe verhalen, zoals Shaka Kings ‘Judas and the Black Messiah’. Een krachtig drama over het leven en de dood van Fred Hampton, de charismatische jonge Black Panther-leider die in de turbulente late jaren zestig vermoord werd door het Amerikaanse repressie-apparaat. De focus ligt daarbij op de criminaliteit van een systeem en vooral ook op het collectieve karakter van de nog altijd actuele strijd. In de woorden van Hampton, “waar er mensen zijn, is er macht.”

Lees verder

Feministische zelfverdediging als kritiek op het neoliberalisme: een filosofische reflectie

“ThinkingThroughTheCrises 4” is de vierde lezing in de online serie door het Amsterdam Research Center for Gender and Sexuality van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Deze reeks lezingen wil vanuit de problematiek van feministische zelfverdediging in deze neoliberale kapitalistische tijden de toeschouwers aan het denken zetten over de richting waar dit neoliberale beleid ons naar leidt.

Lees verder

De Commune van Parijs … nogmaals

  De 150-jarige herdenking van de Parijse Commune is intussen achter de rug maar de stroom van publicaties en activiteiten...

Lees verder

Medewerker in de kinderzorg: 'Wij verdienen ook respect en erkenning'

  Beste Mijnheer de Croo, Beste Mijnheer Beke, Beste Mijnheer Weyts, Beste politici, Beste Kind en Gezin, ACV en alle...

Lees verder

Een ode aan de wesp

Onze haat voor wespen is totaal onterecht, schrijft ecoloog Seirian Sumner, die jaren onderzoek deed naar de dieren. Van ongediertebestrijding en bestuiving tot mogelijke kankerbehandelingen en duurzame voedselproductie: het ongeliefde neefje van de bij verdient een heus eerherstel.

Lees verder

Buurtgezondheidscentrum Althea start samenwerking met HerstelAcademie: ‘Patiënten werken aan eigen herstel’

De afgelopen jaren is het aantal patiënten met een psychische kwetsbaarheid gestegen. Dit komt enerzijds doordat het psychisch lijden bespreekbaarder geworden is, maar anderzijds ook door de toename van gratis hulp, zoals het initiatief “de HerstelAcademie”. Buurtgezondheidscentrum Althea is van plan om samen te werken met de HerstelAcademie. Zo kunnen zij ervoor zorgen dat meer patiënten terechtkomen bij de HerstelAcademie.

Lees verder

Karel Van Bever, het verhaal van een ASLK'er en verzetsman die aan zijn einde kwam in Mauthausen

Het leven in het kamp van Breendonk tijdens de Tweede Wereldoorlog was ongenadig hard. De gevangenen werden er door hun Duitse en Vlaamse bewakers zwaar mishandeld, vernederd, afgebeuld. Ze moesten zich wassen in 2 minuten, zonder zeep of handdoek. Hun hongerrantsoen bestond uit 250 gram brood per dag, vier koppen ersatzkoffie en een liter watersoep met rapen en bieten. Heel wat gevangenen stierven aan de gevolgen van diarree. Ook ASLK-bediende Karel Van Bever beleefde deze hel.

Lees verder

"Right to disconnect": steeds meer mensen eisen recht op offline-tijd

Je laptop uitzetten aan het einde van de werkdag is moeilijker geworden nu we massaal telewerken. Dat houdt risico's in voor de gezondheid van de werknemers. Is het recht om offline te zijn de oplossing?

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Kwaliteitsverlies media dreigt door besparingen in sector

  Het aandeel journalisten in ons land dat zich focust op een welbepaalde materie gaat in dalende lijn en het aantal freelancers onder de professionele journalisten neemt sterk toe. Dat zijn twee belangrijke conclusies die...

Lees verder

Open je ogen, kun je me zien?

  "Hé Jackie Chan, geef je me een karategroei?", "Kun je een paar Nike's voor me maken?", "Open je ogen, kun je me zien?", "Eet je hond?", "Je speelt verlegen, maar ik weet diep van...

Lees verder

De digitale kloof blijft groeien: Ouderen dreigen de digitalisering te missen

Steeds meer en meer sectoren opperen om in te zetten op digitalisering. Hierdoor schakelen zij een versnelling hoger in het overstappen op het digitale tijdperk. Jammer genoeg volgt niet iedereen dat tempo.

Lees verder

Provincie Oost-Vlaanderen verleent vergunning aan CO2-gigant

Gents Tegengas is zeer verontwaardigd dat de Provincie een vergunning verleent aan Luminus om 6 nieuwe gasturbines bij te bouwen. Deze beslissing getuigt van een totaal gebrek aan begrip van de klimaatcrisis waarin wij ons bevinden, en leidt tot een verdere fossiele houdgreep op onze energievoorziening, waaruit we ons juist moeten bevrijden. Terwijl de Provincie verklaart tegen 2050 CO2 neutraal te willen zijn, drukt het hiermee de fossiele gaspedaal in. Dit toont dat we onvoldoende kunnen rekenen op onze overheden om de samenleving op een solidaire manier te verduurzamen.

Lees verder

Europa moet meer ambitie tonen in de strijd tegen armoede en uitsluiting

Op de vooravond van de Europese sociale top in Porto (7-8 mei 2021) wensen ACV, ABVV, ACLVB en BAPN, het Belgische Netwerk Armoedebestrijding, hun ontgoocheling uit te drukken over de doelstellingen die daar voorliggen voor armoedebestrijding.

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten