SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

woensdag 12 mei 2021

#WORLDWIDE #BELGIUM #Klara #radio #classic #music #News #Journal #Update - Volg de halve finale Koningin Elisabethwedstrijd!

 

Facebook
|
Instagram
|
Twitter
|
YouTube
 
 
 
Met draconische veiligheidsmaatregelen tegen corona kan de Koningin Elisabethwedstrijd voor Piano dit jaar toch plaatsvinden. Eindelijk kunnen de kandidaten die zich al tegen mei 2020 hadden voorbereid aantreden. Zonder de hartverwarmende sfeer van publiek in de zaal. Maar mèt Klara en canvas. Zo hoeft u geen noot te missen van de Halve finale en de Finale. Lut Van der Eycken en Nicole Van Opstal loodsen u door de wedstrijdrondes.
De twintigste editie van de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano komt er eindelijk aan, met een jaar coronavertraging. De organisatie heeft alles op alles gezet om het concours, een van de belangrijkste ter wereld, dit jaar wél te laten doorgaan ...
 
 
 
 
Als 12-jarig wonderkind uit Nieuwpoort speelde hij met zijn zus Fauve eigen composities op het Klara4Kids-evenement. Hij is nu 22 en studeert in Wenen. En in deze stad van de muziek zou hij wel eens willen gaan wandelen met Franz Schubert ...
 
Podcast
Op 17 september 1901 houdt koningin Wilhelmina haar troonrede. In een opmerkelijke passage zegt ze dat Nederland ‘als Christelijke Mogendheid’, ook een ‘zedige roeping’ te vervullen heeft in haar kolonie.
Als je infectiologe Erika Vlieghe een dik jaar geleden had gezegd dat ze wereldberoemd zou worden in Vlaanderen, de kans is niet gering dat ze je ervan verdacht een vreemde – zelfs voor haar onbekende – infectie te hebben opgelopen.
Op de Triënnale Brugge brengen 13 kunstenaars uit binnen- en buitenland verborgen plekken in de stad aan de oppervlakte. Nicky Aerts gaat in de Poortersloge in gesprek met curator Michel Dewilde en kunstenaars Nadia Naveau en Amanda Browder ...
 
 
 
 
Na de zomer verschijnt de cd Misia bij het label Antarctica. Music Matters mag alvast twee nummers hieruit draaien. Harpist Anouk Sturtewagen vertelt verder over hun verschillende concerten in mei. Afspraak op 10 mei in Music Matters.
Op zondag 16 mei zingt de Poolse contratenor de pannen van het dak in Sanssouci. Barok in shorts en sneakers? Orlinski doet het! Verder o.a. muziek uit de nieuwste cd's van Justin Taylor en Il Pomo D'oro, en hedendaagse composities met barokinspiratie ...
 
 
 
 
In de foto-expo 'Capturing Life' combineert fotograaf Stephan Vanfleteren zijn eigen werk met dat van de mysterieuze fotografe Vivian Maier. De Amerikaanse nanny maakte tussen 1950 en 1990 meer dan honderdduizend foto’s.
Harold Polis, auteur en uitgever, bracht voor zijn gesprek met Pat Donnez in Berg en Dal 'De Zwarte Madam' mee, één van de eerste albums van Suske en Wiske. "Ze tonen op een tastbare en concrete manier de wereld waarin ik ben opgevoed."
 
 
 
 
Waarom heerst er afkeer voor het ouder wordende lichaam? Greet Van Thienen gaat in gesprek met antropologe Katrien De Graeve en relatietherapeut Alfons Van Steenwegen.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten