SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

vrijdag 7 mei 2021

#WORLDWIDE #WORLD #ANIMALS #VEEHOUDERIJ #News #Journal #Update - McAntibiotica

 

Teken nu!
In de intensieve veehouderij worden dieren volgepompt met antibiotica. Zo kunnen er resistente bacteriën ontstaan die 10 miljoen mensen per jaar het leven zouden kunnen kosten tegen 2050. Maar als we McDonald’s nu overtuigen om minder antibiotica te gebruiken, kan deze reus de hele industrie naar een duurzamer model duwen. McDonald’s beslist nu … dus roep hen op om de volgende pandemie te voorkomen.
TEKEN NU!
Beste vrienden,
Elk jaar worden 70 miljard dieren grootgebracht in afschuwelijke omstandigheden -- volgepompt met antibiotica die ziekte-uitbraken moeten voorkomen en een onnatuurlijk snelle groei stimuleren.

De intensieve veehouderij is een nachtmerrie voor het milieu en dierenwelzijn -- maar het is een paradijs voor ziektekiemen, die muteren, zich vermenigvuldigen en overspringen op mensen. Nu al overlijden elk jaar 700.000 mensen aan een infectie met antibioticaresistente bacteriën. Wetenschappers voorspellen dat dit zal oplopen tot 10 miljoen doden per jaar in 2050.

Maar wij kunnen er iets aan doen.

McDonald’s is de grootste afnemer van rundvlees ter wereld en beslist momenteel over een nieuw antibioticabeleid. Als we het bedrijf oproepen alleen maar vlees af te nemen dat antibioticavrij geproduceerd is, kan dat de hele industrie naar een duurzamer model duwen.

Laten we dat waarmaken! Er is bijna niets dat McDonald’s belangrijker vindt dan hun imago -- dus als miljoenen van ons onze stem laten horen, kunnen we de vleesgigant overtuigen te stoppen met antibiotica en de volgende pandemie helpen voorkomen. Teken nu en deel dit snel:
De intensieve veehouderij is gemaakt om zo snel mogelijk zoveel mogelijk vlees te produceren. Maar dat betekent dat dieren in afgrijselijke omstandigheden worden grootgebracht en dat ziekte-uitbraken alleen vermeden kunnen worden met enorme hoeveelheden antibiotica. Nu al is meer dan 70% van de antibiotica wereldwijd bestemd voor de veehouderij!

Hierdoor kunnen resistente bacteriën ontstaan waar zelfs onze krachtigste antibiotica niet tegen opgewassen zijn. Wetenschappers en gezondheidsexperts trekken aan de bel, omdat ze vrezen voor miljoenen doden.

Om onszelf en de natuur te beschermen moeten we niet alleen veel minder vlees eten, maar ook veel minder antibiotica gebruiken in de veehouderij. Daarmee kunnen we ervoor zorgen dat dieren in betere, gezondere omstandigheden opgroeien. McDonald’s beslist op dit moment over hun antibioticabeleid. Als miljoenen van ons zich achter deze oproep scharen, kunnen we de hamburgergigant inspireren om een voortrekkersrol te spelen in de transitie naar antibioticavrije veehouderij.

Het heeft al eerder gewerkt. Na een massale oproep heeft McDonald’s in 2016 een verbod aangekondigd op het gebruik van antibiotica voor kippen, wat een kettingreactie in de hele industrie heeft veroorzaakt. Laten we dat opnieuw doen! Sluit je aan en deel dit:
De coronapandemie heeft ons eraan herinnerd dat we verbonden en kwetsbaar zijn en heeft onze waardering voor de natuur nieuw leven ingeblazen. Dit is het uitgelezen moment om de volgende pandemie te voorkomen -- en het is een unieke kans om onze strijd voor de hervorming van voedselproductie, dierenwelzijn en de rechten van arbeiders in de veehouderij voort te zetten. Laten we dit waarmaken, voor de wereld waar we allemaal van dromen.

Met vurige hoop en vastberadenheid,

Mike, Ine, Marie, Anneke, Marta, Spyro, Luis en de rest van het Avaaz-team

Meer informatie:

‘Waarom vechten we tegen corona zonder de oorzaak te bespreken?’ (OneWorld)
https://www.oneworld.nl/lezen/opinie/waarom-vechten-we-tegen-corona-zonder-de-oorzaak-te-bespreken/

'Dit is het ideale moment om stil te staan bij de manier waarop vlees wordt geproduceerd' (Knack)
https://weekend.knack.be/lifestyle/culinair/dit-is-het-ideale-moment-om-stil-te-staan-bij-de-manier-waarop-vlees-wordt-geproduceerd/article-opinion-1578319.html

Veehouderij ‘meest riskante menselijke activiteit’ voor pandemieën (Metro)
https://www.metronieuws.nl/in-het-nieuws/binnenland/2020/07/veehouderij-meest-riskante-menselijke-activiteit-voor-pandemieen/

In het Engels:

Coronavirus: Industrial animal farming has caused most new infectious diseases and risks more pandemics, experts warn (The Independent)
https://www.independent.co.uk/environment/coronavirus-meat-animal-farming-pandemic-disease-wet-markets-a9505626.html

The meat we eat is a pandemic risk, too (Vox)
https://www.vox.com/future-perfect/2020/4/22/21228158/coronavirus-pandemic-risk-factory-farming-meat

McDonald's to curb antibiotic use in its beef supply (Reuters)
https://uk.reuters.com/article/us-mcdonalds-antibiotics/mcdonalds-to-curb-antibiotic-use-in-its-beef-supply-idUKKBN1OA299

New report calls for urgent action to avert antimicrobial resistance crisis (WHO)
https://www.who.int/news/item/29-04-2019-new-report-calls-for-urgent-action-to-avert-antimicrobial-resistance-crisis
Avaaz is een internationale burgerbeweging van 65 miljoen mensen. Wij streven ernaar de inzichten en waarden van burgers te laten weerklinken in internationale besluitvorming ("Avaaz" betekent "stem" of "lied" in verschillende talen). Avaaz heeft leden in alle landen van de wereld, ons team is verspreid over 18 landen in 6 werelddelen en werkt in 17 talen. Lees hier meer over de grootste campagnes van Avaaz, of volg ons op Facebook of Twitter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten