Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.
Verkracht door hun baas. Aangerand terwijl ze proberen te werken. Miljoenen vrouwen worden geconfronteerd met seksueel misbruik op het werk. Maar over enkele weken kunnen we een baanbrekend verdrag helpen waarmaken dat vrouwen overal kan beschermen tegen geweld op het werk. Laten we onze oproep overhandigen aan de voorvechters -- landen zoals Spanje en Argentinië -- vlak voor een belangrijke wereldtop, en overheden overtuigen zich achter het verdrag te scharen.
Meer dan 120 vrouwen in textielfabrieken in Lesotho zeggen dat ze seksueel misbruikt zijn door hun managers. Sommigen zijn naar eigen zeggen verkracht op het fabrieksterrein.
Deze vrouwen zijn niet de enigen. 80% van de ondervraagde textielarbeiders in Bangladesh is het slachtoffer geworden of getuige geweest van seksueel misbruik en ongewenste intimiteiten op het werk. Net als miljoenen vrouwen wereldwijd.
Maar over enkele weken kunnen we een baanbrekend verdrag helpen waarmaken dat vrouwen overal zou kunnen beschermen tegen geweld op het werk!
Zes landen hebben het al goedgekeurd, maar we hebben er meer nodig om dit wereldwijd in wetgeving te verankeren. Laten we onze oproep daarom overhandigen aan de voorvechters -- landen zoals Spanje, Argentinië en Ecuador -- vlak voor een belangrijke wereldtop over vrouwenrechten, en overal ter wereld aan de alarmbel helpen trekken. Teken nu!
Ongeveer een op de vier landen heeft GEEN ENKELE wet tegen seksuele intimidatie en misbruik op het werk. De wetten die wel bestaan, zijn niet altijd effectief. In Nederland zegt 39% van de vrouwen dat ze op het werk geconfronteerd zijn met seksuele intimidatie. Van de Belgische vrouwen spreekt 34% van ongewenste fysieke intimiteiten op het werk. Er zijn duidelijk hervormingen nodig!
Dit verdrag kan daarvoor zorgen. Voor het eerst zouden landen verplicht worden om nationale wetten in te voeren die geweld op het werk verbieden, preventiemaatregelen te nemen en te zorgen dat overlevers toegang hebben tot juridische steun. In combinatie met doortastende binnenlandse hervormingen kan dat het leven van vrouwen wereldwijd veranderen.
Volgens insiders is dit hét moment om meer landen te overtuigen! Binnenkort komen wereldleiders bijeen voor een belangrijke top in Frankrijk, en verschillende landen staan al klaar om de oproep te steunen. Laten we 1 miljoen handtekeningen verzamelen en onze stemmen rechtstreeks overhandigen. Teken nu en deel dit!
Getuigenissen over seksueel geweld en ongewenste intimiteiten zorgen vaak voor een gevoel van machteloosheid, maar nu kunnen we iets doen om vrouwen overal ter wereld meer bescherming te bieden. We staan op de schouders van generaties van vrouwen en bondgenoten die zich hiervoor hebben ingezet -- laten we hen trots maken.
Met hoop en vastberadenheid,
Sarah, Ine, Ruth, Naxalli, Chris, Nana, Adela en de rest van het Avaaz-team
Avaaz is een internationale burgerbeweging van 65 miljoen mensen. Wij streven ernaar de inzichten en waarden van burgers te laten weerklinken in internationale besluitvorming ("Avaaz" betekent "stem" of "lied" in verschillende talen). Avaaz heeft leden in alle landen van de wereld, ons team is verspreid over 18 landen in 6 werelddelen en werkt in 17 talen. Lees hier meer over de grootste campagnes van Avaaz, of volg ons op Facebook of Twitter.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten