We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

Wij willen activisten met verschillende opinies die vechten tegen onrecht in de wereld financieel steunen. Hiervoor hebben wij ook uw steun nodig! Doneer vrijblijvend 1 euro, 2 euro of een ander bedrag naar keuze. Deze activisten hebben de steun hard nodig om hun activiteiten te blijven uitoefenen.

Nous voulons soutenir financièrement des militants aux opinions différentes qui luttent contre l'injustice dans le monde. Nous avons également besoin de votre soutien pour cela! N'hésitez pas à faire un don de 1 euro, 2 euros ou un autre montant de votre choix. Les militants ont vraiment besoin de soutien pour poursuivre leurs activités.

Wir wollen Aktivisten mit unterschiedlichen Meinungen, die gegen die Ungerechtigkeit in der Welt kämpfen, finanziell unterstützen. Dafür brauchen wir auch Ihre Unterstützung! Sie können gerne 1 Euro, 2 Euro oder einen anderen Betrag Ihrer Wahl spenden. Die Aktivisten brauchen wirklich die Unterstützung, um ihre Aktivitäten fortzusetzen.

Queremos apoyar económicamente a activistas con opiniones diferentes que luchan contra la injusticia en el mundo. ¡También necesitamos su apoyo para esto! No dude en donar 1 euro, 2 euros u otra cantidad de su elección. Los activistas realmente necesitan el apoyo para continuar con sus actividades.

Queremos apoiar financeiramente ativistas com diferentes opiniões que lutam contra as injustiças no mundo. Também precisamos do seu apoio para isso! Fique à vontade para doar 1 euro, 2 euros ou outra quantia à sua escolha. Os ativistas realmente precisam de apoio para continuar suas atividades.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

dinsdag 14 september 2021

#WORLD #WORLDWIDE #BELGIUM #FLANDERS #dewereldmorgen #News #Journal #Update - Vijay Prashad: “Schrijf over de drie vormen van apartheid: financieel, medisch en toegang tot voedsel en onderwijs”

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Vijay Prashad: “Schrijf over de drie vormen van apartheid: financieel, medisch en toegang tot voedsel en onderwijs”

Journalist en auteur Vijay Prashad was een van de gegeerde sprekers op Manifiesta, het jaarlijks zomerfestival van de PVDA, dat dit jaar niet in Bredene doorging maar in Oostende. DeWereldMorgen sprak met hem op 10 september, de dag voor het festival en maakte hem tussendoor wegwijs in de koloniale geschiedenis van de 'koningin der badsteden', ooit het favoriete vakantieoord van Leopold II.

Lees verder

De (on)mogelijke vrede tussen Palestina en Israël

Met de nieuwe regering van hardliner Naftali Bennett is een vreedzaam onderhandeld einde van de bezetting en de kolonisatie van de Palestijnse bezette gebieden verder weg dan ooit tevoren. De vredesactivisten aan beide kanten zijn met zeer weinig, maar Johan Depoortere blijft hoopvol: “ Is niet elke grote beweging als een kleine minderheid begonnen?”

Lees verder

Yanis Varoufakis: "Mijn vaarwel aan Mikis Theodorakis"

Yanis Varoufakis eert Mikis Theodorakis voor de muziek die hij thuis leerde kennen als kind onder de militaire dictatuur. Naar zijn platen luisteren of zijn liedjes zingen was strafbaar. Zoveel jaren later dankt hij hem voor zijn uniek prachtige muziek "die je onmogelijk kan beluisteren met een rechtse, autoritaire of xenofobe ziel".

Lees verder

De verzekeringswereld: een schizofrene wereld voor overstromingsslachtoffers

Met deze open brief willen het collectief Citizens CAN en een groot aantal ondertekenaars de aandacht vestigen op een onhoudbare situatie voor de slachtoffers van de overstromingen, en tegelijkertijd oproepen tot concrete actie: laat de slachtoffers en de vrijwilligers de ongezonde, beschimmelde muren schoonmaken, want ze zorgen voor rampzalige en onmenselijke situaties.

Lees verder

Extinction Rebellion stelt Totals sponsoring van 20km van Brussel aan de kaak

Activisten van Extinction Rebellion Belgium hebben de woorden "TotalEnergies - Sponsors of Death" in bloedrode letters op het parcours van de 20km van Brussel gespoten. De actie hekelt de sponsoring van de race door het fossiele brandstofbedrijf Total Energies, een van de grootste boosdoeners van de klimaatverandering.

Lees verder

Greenpeace: 50 jaar hoop in actie

Op 15 september 2021 viert Greenpeace zijn 50ste verjaardag. De milieuorganisatie grijpt deze gelegenheid aan om terug te kijken op vijf decennia van onafhankelijke en geweldloze actie voor een vreedzame planeet. Tegelijk is het een moment om naar de toekomst te kijken, in een wereld die geraakt wordt door een ernstige sociale en klimaatcrisis en door een ongezien verlies aan biodiversiteit.

Lees verder

De lockdown van maart 2020 bekeken vanuit het perspectief van een straathoekwerker

Mel en La Flanelle zijn twee figuren die een leven leiden in de roman ‘Alhambra[1]’. Ze zijn dakloos of hangen rond in het milieu. Het boek speelt zich af voor de Covid-crisis. In het fragment dat volgt, worden de twee vriendinnen geconfronteerd met de nieuwe realiteit die gepaard gaat met de lockdown.

Lees verder

2020: nooit eerder werden meer milieuactivisten vermoord

In 2020 zijn minstens 227 mensen vermoord die opkwamen voor het milieu of hun land, het hoogste aantal ooit. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers van de ngo Global Witness.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Europees reglement legaliseert industriële visserij in kustwateren

De Europese Commissie legaliseerde deze zomer de industriële ‘Flyshoot-visserij’ binnen de 12 mijlszone van de Noordzee. Daardoor verhoogt de druk op de regionale visserijbestanden, die net aan het bekomen waren na het verbod opp elektrische pulsvisserij. Lidstaten of het Europees Parlement kunnen deze beslissing nog terug draaien door in beroep te gaan voor 15 september. Gezien weinigen deze zet zagen aankomen wordt dit een race tegen de tijd. Climaxi vindt dat de 12 mijlszone er moet zijn voor de kleine kustvisserij.  

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten