We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

dinsdag 31 mei 2022

#WORLD #WORLDWIDE #BELGIUM #FLANDERS #dewereldmorgen.be #News #Journal #Update - Oekraïne: het fascisme in een nieuw jasje door Joesjtsjenko in ere hersteld

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Oekraïne: het fascisme in een nieuw jasje door Joesjtsjenko in ere hersteld 

Duizenden fascisten en ultranationalisten die 'eensgezind' met president Viktor Joesjtsjenko de 'nationale bevrijdingsbeweging' van de jaren dertig en veertig in ere herstellen, antifascistische tegendemonstranten die met geweld worden overmeesterd door de politie, dit is het opbouwende spektakel dat op 14 oktober 2007 in Kiev werd opgevoerd.

Lees verder

Klimaatverandering vergroot kans op nieuwe pandemie

Door de klimaatverandering zal het risico op een pandemie de komende honderd jaar alleen maar toenemen, zo voorspelt een wetenschappelijk onderzoek dat eind april in het wetenschappelijke tijdschrift Nature is gepubliceerd. Dieren worden gedwongen om op zoek te gaan naar een nieuwe habitat, waardoor de verspreiding van virussen onder diersoorten zal toenemen.

Lees verder

Rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan

Ter gelegenheid van Rerum Novarum hield Luc Van Gorp, voorzitter van de Christelijke Mutualiteit, deze toespraak. "De machthebbers hebben het nog niet door, maar het neoliberale model loopt wel degelijk op zijn einde. We beseffen het nog niet, maar we staan aan de vooravond van een nieuw tijdperk. Er is een generatie op komst die niet meer bereid zal zijn om mee te draaien in de ratrace. Steeds meer mensen hebben dat door. Zij geloven dat het anders kan."

Lees verder

'De vrouw als zondebok' is meer dan een historische terugblik op brandstapels

We geven het niet graag toe maar er zijn connotaties die we blijven maken, zelfs wanneer we de vooroordelen en misinformatie erachter kennen. Zeg 'heksen' en je denkt 'brandstapels', nog steeds. Silvia Federici doet meer dan ons herinneren aan de onfrisse geschiedenis van de heksenjacht. Ze legt de link met hedendaags geweld tegen vrouwen, met de uitbuiting van vrouwen en met het economisch systeem dat beide fenomenen veroorzaakt.

Lees verder

Extinction Rebellion inspireert veiligheidsconsultant Shell om ontslag te nemen

Na het zien van een protest van Extinction Rebellion op het hoofdkantoor van Shell, besloot veiligheidsconsultant Caroline Dennett haar jarenlange werkrelatie met Shell te beëindigen. De veiligheidsconsultant maakte bekend na elf jaar te stoppen met haar werkzaamheden voor Shell vanwege investeringen in nieuwe olie- en gasproductie.

Lees verder

Oekraïense slachtoffers van verkrachting kunnen moeilijk abortus bekomen in oerconservatief Polen

Een ultraconservatieve groep in Polen controleert de ziekenhuizen op zwangere Oekraïense vrouwen. Als die er een abortus aanvragen herinneren ze de ziekenhuisdirectie aan de strenge regelgeving in het land. 

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Tegengas fietst 300 kilometer tegen fossiel gas en kernenergie: "Meer energie produceren is niet de oplossing" 

Burgerbeweging Tegengas fietste zondag de laatste etappe van de vijfdaagse cyclotour langs de zeven mogelijke bouwlocaties voor nieuwe fossiele gascentrales. Op de site van Engie in Flémalle werd een groot spandoek boven de openbare weg gehangen met daarop de tekst: "Ni gaz, ni nucleaire. Ni ici, ni ailleurs" (Geen gas, geen kernenergie. Niet hier, nergens). Op een brug over de weg stond in grote rode letters de slogan 'Dégaze' geschilderd. 

Lees verder

Maak een einde aan menstruatiearmoede en menstruatieschaamte

Klinkt menstruatiearmoede en menstruatieschaamte onbekend in je oren? Geen geld hebben om maandverband of tampons te kopen, niet durven praten over je regels: het komt veel voor. 1 op de 8 personen die ongesteld worden tussen 12 en 25 jaar heeft niet de middelen om menstruatiemateriaal te kopen. JOETZ vzw kaart dit probleem in het onderwijs en jeugdwerk aan door 15.000 menstruatiematerialen gratis te verdelen op de Wereldmenstruatiedag, voorbije zaterdag 28 mei.

Lees verder

Theo Francken, blijf in Uw (Lubbeeks) kot!

Sinds Theo Francken staatssecretaris af is en zich moet tevreden stellen met het burgemeesterschap van Lubbeek wil hij zich steeds vaker bemoeien met het beleid van omliggende gemeenten. Volgens Luc Vanheerentals zou hij beter eerst werk maken van meer verkeersveiligheid in zijn eigen gemeente alvorens buurgemeenten lastig te vallen.

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten