We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

woensdag 30 november 2022

#WORLD #WORLDWIDE #BELGIUM #BRUSSELS #dewereldmorgen #Magazine #News #Journal #Update

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Oproep NYT, Guardian, Le Monde, Der Spiegel, El Pais: stop vervolging Assange

Vijf internationale media verzoeken de VS-regering de vervolging van Julian Assange, oprichter van WikiLeaks, stop te zetten. Na hem jarenlang mee verdacht te maken komen ze nu tot het inzicht dat zijn vervolging een gevaar is voor de persvrijheid. Hun oproep is halfslachtig en neemt het gevaar voor Assange nauwelijks weg.

Lees verder

Jubileum 50 jaar Jan Foudraine's 'Wie is van hout... Een gang door de psychiatrie'

50 jaar na zijn oorspronkelijke publicatie verschijnt een jubileumuitgave van Wie is van hout... Een gang door de psychiatrie van Jan Foudraine. Paul Verhaeghe schreef er op verzoek van Marijke Foudraine deze inleiding bij.

Lees verder

Protesten in China tegen streng Covid-19 beleid. Wat is er aan de hand?

In een aantal steden komen Chinezen op straat om te protesteren tegen het strenge Covid-beleid van de overheid. Dat beleid heeft een hoge economische en psychologische kost. De vraag is of de huidige aanpak nog houdbaar is en hoe het nu verder moet. Uitleg door Chinakenner Frank Willems.

Lees verder

TRAILER: Qatar Aan De Schelde - kijk mee op 12 december!

Terwijl de ogen van de wereld zich richten op de mensenrechtenschendingen in Qatar, moeten we ook durven in eigen boezem kijken. 'Qatar aan de Schelde' is het verhaal van de grootste mensenhandel zaak ooit in Europa. Deze korte documentaire brengt het relaas van de arbeiders die werden uitgebuit op een werf van Chemiereus Borealis in de Antwerpse haven, en hoe ze samen de strijd aangingen om hun rechten op te eisen.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Grensoverschrijdend gedrag in de politiek

“Je moet jezelf maar ophangen als je zo tegen verspilling bent,” zegt hij, terwijl hij met zijn handen gebaart dat hij een strop rond zijn eigen nek hangt en aanspant. Eindelijk kwam ik eens voor...

Lees verder

Klimaatverandering bedreigt vrouwenrechten

We are either going to have a future where women lead the way to make peace with the Earth or we are not going to have a future at all”, wist ecofeminist Vandana Shiva reeds....

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten