We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

zaterdag 15 april 2023

WORLD WORLDWIDE BELGIUM BRUSSELS dewereldmorgen Magazine News Journal Update - Tegendraads Leesvoer uit andere media

 

View this email in your browser

Tegendraads Leesvoer uit andere media

Gaat Benjamin Netanyahu, eerste minister van Israël, opnieuw een oorlog tegen het Palestijnse volk uitlokken zoals hij met elke vorige crisis deed of is dat niet meer zo evident? Hoe maken failliete banken miljardairs nog rijker? Organisatie vn journalisten krijgt geen toegang tot Julian Assange, geen nieuws voor onze media? En het verschil tussen gelekte documenten en 'gelekte' documenten. Tegendraads leesvoer voor de kritische mediagebruiker.

Israel: Will crisis-plagued Netanyahu start a war to save his skin?

Eerste minister Benjamin Netanyahu van Israël heeft in zijn politieke loopbaan al wel meer zware crisissen doorstaan en bijna altijd gewonnen. Een van zijn vaste afleidingsstrategieën was telkens het starten van een zoveelste oorlog tegen de Palestijnse bevolking. Met zijn huidige regering is dat niet meer zo evident. Een analyse van Jonathan Cook

US bank bailout benefited billionaires, exposing corruption: 'I understand why Americans are angry'

Amerikaans onderzoeksjournalist Ben Norton en zijn Geopolitical Economy worden vaste waarde in Tegendraads Leesvoer.  In deze video legt hij uit hoe de recente bail-out van twee banken door de VS met geld van de belastingbetalers de miljardairs nog rijker maakt. 

Belmarsh Warden Blocks Assange From Meeting With Representatives Of Press Freedom Organization

 De directie van Belmarsh Prison, waar Julian Assange al vier jaar op zijn uitlevering wacht naar de VS voor het publiceren van de bewijzen van oorlogsmisdaden in Irak door de VS-troepen, weigerde toegang tot Assange aan de journalistenorganisatie Reporters Without Borders. Dat deed de directie toen een delegatie ter plaatse, nadat die eerst formeel wel de toestemming voor het bezoek had gekregen.

More Doubts About The 'Leaked' Briefing Slides 

‘Moon of Alabama’ verwijst naar een lied van Bertolt Brecht, bekend in de versie van The Doors op hun eerste plaat. Het is een wat eigenzinnige blogger die de grote media uitpluist naar informatie tussen de regels, op de binnenpagina’s. De tweede lichting ‘gelekte’ documenten van het VS-leger blijkt uit dit onderzoek verdacht veel op de afleidingstactiek van ‘het waren Oekraieners’ die werd ingezet om de openbaring van Seymour Hersch te ontkrachten over de dader van de aanslag op de Nord Stream pijplijnen.

 

Agenda


 
19 april 2023Jazzconcert: Simon Gronowski & Band8-meicoalitieLocatie: AMUZ, AntwerpenTijd: 20u
22 april 2023Studiedag: "Een plaats in een goede school voor elk kind"Oproep voor een democratische schoolLocatie: Van Den Heuvel-instituut (KU Leuven)Tijd: 9u30
18 april 2023Boekvoorstelling "100 jaar om de zee te stoppen"Intal, Youth for Climate, Masereelfonds, EPOLocatie: CC Oratoriënhof, LeuvenTijd: 20u
 

Beste volgers van DeWereldMorgen.be

Ons (bijna) wekelijks Tegendraads Leesvoer kent veel bijval, reden genoeg om er mee door te gaan. Aarzel niet om ons suggesties van mogelijke interessante artikels uit andere onafhankelijke media te sturen – in alle talen. Deze kan je sturen naar redactie@dewereldmorgen.be met als onderwerp 'Tegendraads Leesvoer'.

Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2023 GetBasic, All rights reserved.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten