We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

vrijdag 29 maart 2024

WORLD WORLDWIDE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgen Magazine - Progressieve Media - Zaak-De Pauw: Toxisch leiderschap en angstcultuur | Ilan Pappé: dit is genocide

 


Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Zaak-De Pauw: "Toxisch leiderschap en angstcultuur binnen VRT"

Het uitstellen van de documentaire 'Het proces dat niemand wou' door VRT-CEO Delaplace was niet alleen schadelijk voor de slachtoffers in de reeks, maar ook voor slachtoffers in het algemeen. Het geeft een verkeerd signaal af over grensoverschrijdend gedrag, namelijk: "Zwijg maar even".

Lees verder

Koerdische gemeenschap roept op tot kalmte na brutale aanval op gezin

Een Koerdische familie die na een vreedzame viering van Newroz terugkeerde naar huis, is slachtoffer geworden van een brutale aanval. Deze Syrische Koerden, afkomstig uit de bezette stad Afrin, en hier vluchteling waren, werden omsingeld en belaagd.

Lees verder

De vleesindustrie gebruikt desinformatie om verandering in ons voedingspatroon tegen te houden

Vlees- en zuivelgroepen hebben advertenties gefinancierd waarin veganistische producten als ongezond, onnatuurlijk en ultrabewerkt worden afgeschilderd. Een nieuw rapport stelt dat de landbouwsector miljoenen dollars heeft uitgegeven om plantaardige diëten in diskrediet te brengen.

Lees verder

Ilan Pappé: "Dit is erger dan etnische zuivering, dit is genocide"

Volgens Joods-Israëlisch historicus Ilan Pappé is wat nu gebeurt in Gaza "erger dan etnische zuivering. Wat we nu meemaken is genocide. Een oplossing is alleen mogelijk als Israël gedekoloniseerd wordt. Ik ben ervan overtuigd dat we op een keerpunt zitten. Er moet nu één democratische Palestijnse beweging komen met een politieke agenda.”

Lees verder

Eindelijk een zandkorrel in de electorale machine van Indiaas premier Modi?

Terwijl de parlementsverkiezingen zich in het voorjaar van 2024 aandienen, heeft het Indiase Hooggerechtshof zojuist een historisch besluit genomen dat een einde maakt aan de 'electorale obligaties', de anonieme financiële bijdragen aan politieke partijen. Deze worden als ongrondwettelijk beschouwd, omdat ze het recht van kiezers op informatie over de bronnen van politieke financiering schenden.

Lees verder

Let Them Eat Dirt

De laatste fase van de genocide in Gaza, een georkestreerde uithongering op massale schaal, is begonnen. De internationale gemeenschap is niet zinnens om dit een halt toe te roepen. Chris Hedges: “De geschiedenis van de mens is een dik boek vol met wreedheden voor de armen en de kwetsbaren van deze wereld. Gaza is daarin een zoveelste hoofdstuk. Israël zet de Palestijnen voor de keuze: vertrekken of sterven.”

Lees verder

Rood alarm: klimaat warmt nog sneller op dan gedacht

Terwijl de wereld nog sneller opwarmt dan wetenschappers hadden verwacht blijven fossiele brandstofbedrijven en politici de waarschuwingen hardnekkig negeren. De klimaatbeweging heeft dringend nood aan een nieuw elan van strijdbaarheid voor de toekomst van de mens.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Een denkoefening en leesreis over witte arrogantie

Emeritus professor Rik Pinxten las ‘De kolonie mept terug – Over witte arrogantie en voortschrijdend inzicht: een denkoefening en leesreis’ van Adriaan van Dis. Lange titel, kort boekje, maar des te meer lovenswaardig boek dat de lezers naar meer doet verlangen.

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten