We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

dinsdag 16 april 2024

WORLD WORLDWIDE BELGIUM BRUSSELS - STOP 5G - Het Grondwettelijk Hof biedt garanties aan de inwoners van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

 

Logo stop5G.be
 

  Collectief stop5G.be

  Persbericht van 15 april 2024

 

Het Grondwettelijk Hof biedt garanties aan de inwoners van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Op 19 oktober 2023 deed het Grondwettelijk Hof uitspraak over de ordonnantie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest van 17 maart 2022 betreffende de plaatsing van slimme meters in het Gewest (www.const-court.be/public/n/2023/2023-134n.pdf).

Dit is een gelegenheid voor het Hof om te bevestigen dat de Vereniging tot erkenning van elektrohypersensitiviteit / Association pour la reconnaissance de l'électrohypersensibilité (AREHS) ontvankelijk is voor dit soort vordering, voor zover de bepalingen inzake slimme meters "de situatie van de personen die de vereniging tracht te beschermen, rechtstreeks en nadelig kunnen beïnvloeden".

Ten gronde herinnert het Hof eraan dat de ordonnantie de regering verplicht onverwijld een bijzondere regeling te treffen om de bescherming van de gezondheid van elektrogevoelige personen te waarborgen.

De draagwijdte van het woord "onverwijld" moet zo worden begrepen dat een moratorium kan worden ingesteld op de plaatsing van slimme meters in het Gewest tot de "bijzondereregeling" is goedgekeurd.

Bovendien moet de bijzondere regeling ervoor zorgen dat de gezondheid van elektrogevoelige personen daadwerkelijk wordt beschermd, wat betekent dat zij ook moet gelden voor mensen die dichtbij andere huizen wonen, waar mogelijks een slimme meter wordt geïnstalleerd (gebouwen met meerdere wooneenheden).

De collectieve verenigingen STOP compteurs communicants en stop5G.be, alsook GRAPPE en AREHS, blijven gemobiliseerd en waakzaam ten aanzien van de regeling die de regering zal invoeren. Ze nodigen burgers uit om, indien nodig, gebruik te maken van het moratorium dat voortvloeit uit zowel de letter van de ordonnantie van 19 oktober 2023 als het arrest van het Grondwettelijk Hof, om zich te verzetten tegen de installatie van slimme meters als er een risico voor hun gezondheid kan worden aangetoond.

Contact

  • Francis Leboutte, 04 388 39 19
  • Colette Devillers, 02 772 86 80
  • Denis Brusselmans, avocat (0498 221 951)

info-nl@stop5g.be
www.stop5G.be

De lidverenigingen van het Collectief stop5G.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten