We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

woensdag 24 april 2024

WORLD WORLDWIDE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgen Magazine - Progressieve Media - Online news journal UPDATE.


Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Onafhankelijk rapport pleit UNRWA volledig vrij van beschuldigingen Israël

Een onafhankelijk panel publiceerde een rapport over zijn onderzoek naar de beweringen van Israël over betrokkenheid van UNRWA-personeel bij de misdaden die werden gepleegd tijdens de Hamas-aanval van 7 oktober. Wat blijkt: Israël heeft geen enkel echt bewijs geleverd voor die beschuldigingen. Toch blijven meerdere landen hun verdere financiering weigeren.

Lees verder

Wat het succes van stemtesten zegt over onze politieke realiteit

Politieke stemtesten zijn niet meer weg te denken uit ons medialandschap. De tests worden geplaagd met methodologische problemen en hun vaak arbitraire keus van onderwerpen. Toch is er een reden dat de stemtest het zo goed doet.

Lees verder

VS-steun helpt Oekraïne geen meter vooruit, dat is ook niet de bedoeling

Wie er de mainstream berichtgeving over volgde hoorde uitsluitend kritiekloze hoera-berichten over de miljardensteun die de VS vrijmaakt voor Oekraïne tegen Rusland (én voor Israël én voor een nieuwe oorlog voor Taiwan). Het enige alternatief zou zijn 'laat Poetin winnen'. Niets is minder waar. Dit is de verderzetting van een zinloze en onwinbare oorlog 'tot de laatste Oekraïner'.

Lees verder

Een Andere Joodse Stem verwerpt politieke censuur Palestijnse vluchtelingen door de Moor

De organisatie Een Andere Joodse Stem verzet zich tegen het verzoek van Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole De Moor (CD&V) aan het Commissariaat-Generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen om het vluchtelingenstatuut in te trekken van Mohamed Khatib, een langdurige activist voor Palestijnse rechten gevestigd in Brussel.

Lees verder

Diependaele (N-VA) doet meer kwaad dan goed met koppeling werk aan sociale huisvesting

ABVV-experte Elisabeth Geenen las de beleidsnota van Vlaams minister van Wonen, Matthias Diependaele. De minister koppelt het recht op het bekomen van een sociale woning aan het hebben van werk. De minister legt nieuwe verplichtingen op, maar laat de mensen aan hun lot over om die plichten in te vullen. Er is heel wat te zeggen over deze beslissing, maar het voornaamste is dat deze nieuwe wetgeving ingaat tegen het recht op wonen in de Grondwet.

Lees verder

Door extreemrechtse regering Italië verboden voordracht over fascisme, hier de vertaalde tekst

Op 21 april zou schrijver Antonio Scurati naar aanleiding van de Italiaanse Bevrijdingsdag op 25 april een voordracht houden om de moord op politicus Giacomo Matteotti te herdenken, 100 jaar geleden in opdracht van dictator Benito Mussolini. De nationale omroep RAI weigerde zijn voordracht uit te zenden, met een storm van verontwaardiging als gevolg. Italiaanse kranten pakten groot uit en collega-schrijvers sprongen voor hem op de bres. Dit is de vertaling van zijn toespraak.

Lees verder

Chantal Akermans 'Mijn moeder lacht’: een intens portret als zelfportret

Bijna tien jaar nadat ze uit het leven stapte staat Chantal Akerman weer volop in de schijnwerpers. In haar Brussel nog wel. Met een retrospectieve in Cinematek en tentoonstellingen in Bozar en Cinema Palace. Maar ook dankzij de Nederlandstalige uitgave van ‘Mijn moeder lacht’, een roman waarin de cineaste de complexe relatie met haar moeder Natalia fileert. Daarbij worden thema’s van haar filmwerk blootgelegd en onthult het portret van een moeder het zelfportret van een dochter. Een pijnlijk mooi verhaal van trauma’s en worstelingen.

Lees verder

Wereldboekendag: meertaligheid naar (meer)waarde schatten

In 1995 riep UNESCO Wereldboekendag uit tot een dag om het belang van boeken en lezen te benadrukken. Ook in Vlaanderen krijgt deze dag, op 23 april, een bijzondere plaats met de tweede editie van de Vlaanderenleestdag. Het is een dag waarop Vlaanderen iedereen wil aanzetten tot lezen. In de pauze, thuis, zelfs op het toilet. ‘Het kan altijd en overal!', luidt de nieuwe campagne. 

Lees verder

60 miljard dollar VS-steun voor Oekraïne is nog geen strategie

UA-professor Internationale Politiek Tom Sauer reageert op de Opinie van de Belgische oud-diplomaten Frans van Daele en Johan Verbeke in De Standaard van 6 april 2024. "Er is een eenvoudige oplossing om verder verlies te voorkomen, met name onderhandelen. Deze boodschap verwacht je toch ook van onze diplomaten. Quod non."

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

De Moor (CD&V) criminaliseert vrije meningsuiting voor solidariteit met Palestina

Op 17 april maakte federaal staatssecretaris voor asiel en migratie Nicole De Moor (CD&V) bekend dat zij het vluchtelingenstatuut van Mohammed Khatib, EU-coördinator van de organisatie Samidoun, wil intrekken. Volgens Marcel Henri zet zij daarmee de deur open voor criminalisering van elke uiting van pro-Palestijnse sympathie.

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten