We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

vrijdag 26 april 2024

WORLD WORLDWIDE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgen.be Magazine - Progressieve Media - vrijdag 26 april 2024

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Mohammed Khatib: “Iedereen kan Palestijn zijn”

Volgens staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole De Moor (CD&V) is hij een extremistische haatprediker die zo snel mogelijk het land moet worden uitgezet. Zelf is hij vooral van mening dat België veel beter kan doen dan Israël achternalopen. Maak kennis met Mohammed Khatib, Europees coördinator van Samidoun, en oordeel vooral zelf.

Lees verder

De hybride oorlog van de VS en de Braziliaanse oligarchie tegen Lula

De aanhouding van voormalig Braziliaans president Jair Bolsonaro komt dichterbij. Met een mogelijke verkiezing van Donald Trump dit najaar dreigt een nieuwe poging tot staatsgreep tegen president Lula, naar analogie met de staatsgreep tegen voormalig president Dilma Rousseff in 2016. De Braziliaanse oligarchie bereidt zich er al op voor.

Lees verder

Krijgt Gaza Freedom Flotilla een kans? Niet als het van VS, EU, Israël en hun media afhangt

Logistiek is alles klaar voor de nieuwe 2024 Gaza Freedom Flotilla. Wordt het een replay van de moordende piraterij door het Israëlisch bezettingsleger op de Mavi Marmara en vijf andere schepen met humanitaire hulpgoederen veertien jaar geleden? Wereldwijde druk kan dit voorkomen. Voorlopig is het initiatief echter een non-item in de westerse mainstream media.

Lees verder

Apocalypsofie – Over recycling, groene groei en andere gevaarlijke fantasieën

Doemdenkbeelden en apocalyptische visioenen zijn van alle tijden, maar vandaag liggen de kaarten anders. De Nederlandse filosofe Lisa Doeland schreef daarover haar boek 'Apocalypsofie – Over recycling, groene groei en andere gevaarlijke fantasieën'. “Zij confronteert ons met het illusoire karakter van de 'Groene Droom'. De milieucatastrofe is het spiegelbeeld van het wrede kapitalisme op de uitstervende planeet.”

Lees verder

"Baanbrekende" zorgplichtwet voor bedrijven goedgekeurd door Europees Parlement

Exact elf jaar na de instorting van de Rana Plaza-fabriek in Bangladesh, heeft het Europees Parlement de definitieve zorgplicht voor bedrijven goedgekeurd. Hoewel er veel tekortkomingen zijn, kunnen "deze nieuwe regels toch een keerpunt betekenen richting een duurzamere bedrijfsvoering”. 

Lees verder

Bart Peeters, Hind Eljadid, en nog veel meer op de 505 - Concerten voor Menselijkheid

505 - Concerten voor Menselijkheid brengen verbinding en solidariteit in Antwerpen op 5 mei. "Het leek alsof iedereen het gevoel had dat dit nu nodig was."

Lees verder

Rouwen op een kerkhof van bushaltes, omgebracht door de Vlaamse Regering

Sinds het nieuwe vervoersplan van de Vlaamse Regering is ingevoerd, verdwenen meer dan 3000 bushaltes. Op 24 april voerden sociale en ecologische middenveldorganisaties actie in Gent tegen het afbraakbeleid van het openbaar vervoer door de Vlaamse regering van N-VA, CD&V en Open VLD. Dat deden ze met een symbolische rouwactie op het kerkhof van bushaltes.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Studente in hongerstaking tegen banden KU Leuven met Israëlische universiteiten

  Hanna De Boe (19), een eerstejaarsstudente biomedische wetenschappen aan de KU Leuven, heeft de afgelopen drie dagen een hongerstaking gehouden uit protest tegen de samenwerking van de Leuvense alma mater met Israëlische universiteiten. Van...

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten