We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

dinsdag 16 april 2024

WORLD WORLDWIDE GAMBIA - Avaaz - Het verbod op vrouwenbesnijdenis… teruggedraaid?!?

 

TEKEN NU
Al vanaf vier maanden oud worden meisjes in Gambia geblinddoekt en vastgehouden terwijl hun geslachtsdelen worden besneden -- en binnenkort zou deze afgrijselijke praktijk volledig legaal kunnen zijn. Politici in Gambia willen het verbod op vrouwenbesnijdenis terugdraaien. Slachtoffers van vrouwenbesnijdenis proberen dit tegen te houden en meisjes die nog niet besneden zijn te beschermen. Deze moedige vrouwen vragen onze steun voor een wereldwijde oproep tegen vrouwenbesnijdenis. We hebben minder dan 90 dagen om in actie te komen, dus teken nu en Avaaz zal samen met de Gambiaanse groepen onze oproep aan besluitvormers overbrengen!
TEKEN NU
Beste vrienden,
Ze hadden geen keuze.

In Gambia zijn al bijna een miljoen meisjes gedwongen hun clitoris te laten afsnijden -- soms wordt zelfs hun vagina dichtgenaaid. En ze worden gewaarschuwd dat als ze het iemand vertellen, ze weer zullen worden besneden. 

Wij kunnen de miljoenen nog onbesneden meisjes helpen. 

In Gambia geldt sinds 2015 een verbod op deze afschuwelijke praktijk, maar nu willen politici het besnijden van jonge meisjes weer legaal maken. En die beslissing wordt genomen door mannen. 91% van de Gambiaanse parlementsleden zijn mannen.

We hebben minder dan 90 dagen om ze tegen te houden. De Gambiaanse regering wil het internationale imago van Gambia en de sterke toeristische economie beschermen, en plaatselijke organisaties vertellen ons dat een wereldwijde oproep een grote impact zou hebben. Teken nu, dan zorgen Avaaz en partners ervoor dat onze wereldwijde oproep bij parlementsleden aankomt!
Beschermende wetgeving is ontzettend belangrijk om deze afschuwelijke praktijken te stoppen. Afgelopen augustus werden in Gambia nog drie vrouwen veroordeeld voor het uitvoeren van vrouwenbesnijdenis. En dat is waarom sommige politici het verbod zo graag willen terugdraaien: ze weten hoeveel impact het heeft. 

Het aandeel van toerisme in de Gambiaanse economie is twintig procent, en het land wil zich als opgroeiende democratie profileren. De regering wil dus koste wat het kost de positieve internationale reputatie behouden. 

Avaaz werkt samen met groepen ter plaatse, en we hebben een plan om Gambiaanse leiders te laten inzien dat het terugdraaien van het verbod en de legalisering van het besnijden van jonge meisjes ernstige gevolgen zou hebben voor Gambia’s internationale reputatie en een gevaar zou vormen voor de opbrengsten van toerisme.

Samen kunnen we de meisjes beschermen tegen besnijdenis!
Avaaz-leden strijden al jaren voor de rechten van vrouwen en meisjes overal. Samen zijn we opgekomen voor reproductieve rechten, voor een definitie van verkrachting op basis van consent, voor onderwijs voor alle meisjes en tegen kindhuwelijken. Nu krijgen we de kans om op te komen voor meisjes in Gambia, precies wanneer we het hardst nodig zijn -- laten we het doen!

Met hoop en vastberadenheid, 

Nate, Ine, Huiting, Antonia en het hele Avaaz-team

Avaaz is een internationale burgerbeweging van 70 miljoen mensen. Wij streven ernaar de inzichten en waarden van burgers te laten weerklinken in internationale besluitvorming ("Avaaz" betekent "stem" of "lied" in verschillende talen). Avaaz heeft leden in alle landen van de wereld, ons team is verspreid over 18 landen in 6 werelddelen en werkt in 17 talen. Lees hier meer over de grootste campagnes van Avaaz, of volg ons op Facebook of Twitter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten