We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

donderdag 9 mei 2024

WORLD WORLDWIDE BELGIUM BRUSSELS - LIGA VOOR MENSENRECHTEN - Schrijf je in voor de Liga-ledendag!

 


Op zaterdag 15 juni 2024 komen we samen in het Huis voor Mensenrechten in Brussel voor de Liga-ledendag! We kijken ernaar uit om te tonen waar we de afgelopen tijd mee zijn bezig geweest. Daarnaast horen we graag jullie mening en ideeën over onze toekomst.


Verder kwam er nog een reden tot feest bij: de Liga won de Ultima voor socio-cultureel werk van de Vlaamse Overheid!


Programma


Welkom vanaf 10:00 voor koffie en thee.


In de voormiddag volgt iedereen dezelfde sessie. In de namiddag kan je kiezen tussen:

  1. Discussietafel verkiezingen:

    1 week na de verkiezingen zullen er heel wat analyses en voorspellingen beschikbaar zijn over de resultaten. De Liga maakte zelf een doorlichting van de partijstandpunten op de thema’s detentie, politie en surveillance. Genoeg om over uit te wisselen en in gesprek te gaan dus!


  2. Een duik in het thema politie:

    We stellen ons rapport #FixMyPolice voor en gaan dieper in op de vaststellingen uit ons project Police Watch. Kom luisteren, stel je vragen, leer bij en laat je onderdompelen in het thema.  


  3. Liga-speeddate:

    Altijd al willen vragen aan Kati Verstrepen hoe het is om voorzitter te zijn? Wil je meer weten over het engagement van een Ligaraad-vrijwilliger? Of vraag aan een teamlid hoe het dagelijkse reilen en zeilen bij de Liga werkt! Leer de medewerkers en de vrijwilligers van de Liga vliegensvlug kennen tijdens deze speeddate.


  4. Workshop ‘Praten over mensenrechten’:

    Hoe ga je om met tegengestelde meningen in een gepolariseerde maatschappij? We overlopen tips en handvaten die je kunnen helpen om te praten vanuit een mensenrechtenperspectief op een manier die de dialoog openhoudt en streeft naar het verdiepen van gesprekken.


We wisselen halverwege de middag, zodat je nog een andere keuzesessie kan meevolgen. Geef aan in je inschrijvingsformulier aan welke sessies je graag deelneemt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten