We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

dinsdag 7 mei 2024

WORLD WORLDWIDE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgenbe Magazine - Progressieve media - Dinsdag 7 mei 2024


Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Israëlische overname grensovergang Rafah: “doeltreffende manier om laatste hulp te verstikken”

De VN waarschuwen dat de Israëlische autoriteiten hulpverleners alle toegang tot de Gazastrook weigeren nu de militaire operatie in Rafah op gang lijkt te komen. “Op dit moment zijn de twee belangrijkste punten om hulp Gaza binnen te krijgen afgesloten.”

Lees verder

3500 onderwijsexperten betogen in Antwerpen: “Wijsheid komt van de werkvloer”

Op dinsdag 7 mei vond in Antwerpen de eerste van een reeks betogingen plaats die het onderwijspersoneel houdt in verschillende steden.

Lees verder

Terwijl we niets doen voor het klimaat, spoelt ons eten weg

“We moeten onze bevolking kunnen blijven voeden”: het is een veelgehoord argument om niet tot een duurzaam landbouwbeleid over te gaan. Maar het omgekeerde is waar, zegt Dirk Holemans in deze Opinie.

Lees verder

Rectoren vragen op tv 'dialoog' over genocide die ze op hun campus weigeren

Professor Koen Bogaert van de UGent keek naar de uitzending van het VRT-programma Terzake van 6 mei 2024, waarin interviews werden gehouden met de rectoren van de Katholieke Universiteit Leuven (KUL) en de Universiteit Antwerpen (UA). Hij haalde er drie 'academische lessen' uit.

Lees verder

Sluiting Al Jazeera is “het stinkende rot in het hart van de apartheid”

De sluiting van het kantoor van Al Jazeera door het Israëlische apartheidsapparaat is een al lang aangekondigde represaille. Alle media ter wereld delen dezelfde verontwaardiging. Terecht, maar deze verontwaardiging verontschuldigt niet de laksheid waarmee zij maandenlang passief toekeken. Ze komt 142 in Gaza vermoorde journalisten te laat. Op dezelfde dag van deze brutale sluiting werd in Gaza opnieuw een journalist vermoord.

Lees verder

De Chantal Akerman ervaring: in de bioscoop én het museum

“Het is mijn innerlijke stem die je ziet in mijn werk”, vertelde Chantal Akerman aan Eric de Kuyper, “het is niet ik zoals ik hier zit". Die innerlijke stem kan je nu horen, zien en voelen in twee nieuwe tentoonstellingen ('Travelling’ in Bozar, ‘Exhibition Golden Eighties’ in Palace) en een gerestaureerde film (‘Golden Eighties’). Telkens staan tijd, ruimte én Brussel centraal. Het wordt duidelijk dat deze baanbrekende kunstenares ons niet bij de hand neemt, maar ons uitnodigt om de beleving mee te creëren. En de Chantal Akerman ervaring blijft verfrissend.

Lees verder

Bezetting UGent tegen genocide in Gaza breidt uit naar andere campussen

De driedaagse bezetting van UGent is het logische gevolg van de stilzwijgende weigering van het bestuur van de universiteit om de banden met de universiteiten van het genocidaire apartheidsregime in Israël te verbreken. Andere campussen sluiten zich aan.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Dreigende inval in Rafah

Premier De Croo zoekt steun voor sancties tegen Israël. "Eindelijk", zou ik zeggen. Of beter gezegd: "Dat had al lang moeten gebeuren.

Lees verder

Als de blinden de blinden leiden ... : een socio-economische diepte-analyse

  Een provocerende titel, niet? Maar een mens moet zich de vraag durven stellen. Waar zijn we in hemelsnaam mee bezig? Wie de moed heeft om de socio-ecologische realiteit onder ogen te zien, kan niet...

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten