We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

dinsdag 7 mei 2024

WORLD WORLDWIDE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgenbe magazine - Progressieve media - Dinsdag 7 mei 2024

 


Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

De eerste keer: Hoe voelt dat?

De afgelopen weken zijn wij op pad geweest om mensen te bevragen die voor de eerste keer meedoen aan de sociale verkiezingen die van 13 mei tot en met 26 mei plaatsvinden. Wij wilden wel eens weten wat hen daartoe aanzette.

Lees verder

Recept voor onrust in het onderwijs

In de maand mei komen de onderwijsmensen op straat. De redenen waarom lees je in onderstaand recept.

Lees verder

Breendonk 2024: samen stoppen we de opkomst van extreemrechts

Op zondag 5 organiseerde de 8 meicoalitie aan het fort van Breendonk de jaarlijkse herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog en de overwinning op het fascisme. Hieronder enkele uittreksels uit redevoeringen en een fotoreportage.

Lees verder

Sombere mijlpaal in Myanmar: al 3 miljoen burgers op de vlucht voor geweld

Na drie jaar burgeroorlog zijn in Myanmar nu al meer dan drie miljoen burgers op de vlucht voor het geweld binnen de eigen landsgrenzen. Het geweld neemt snel toe, want dat cijfer is met 50 procent gestegen in de voorbije zes maand.

Lees verder

UNICEF: grondoffensief Rafah catastrofaal voor kinderen

UNICEF waarschuwt dat een eventueel grondoffensief in Rafah catastrofale risico's kan opleveren voor de 600.000 kinderen die zich daar momenteel bevinden. Al honderdduizenden kinderen in Rafah zijn gewond, ziek, ondervoed, getraumatiseerd of leven met een handicap. “Waar moeten kinderen naartoe vluchten? Nergens in Gaza is het veilig”

Lees verder

Vermindering minimumpensioen voor langdurig werklozen: "zoveelste ondoordachte voorstel”

De Algemene Centrale der Liberale Vakbonden van België (ACLVB) verzet zich tegen voorstel van Open Vld om minimumpensioen te verminderen voor langdurig werklozen: “Dit past niet in onze visie van liberalisme!”

Lees verder

Liga voor Mensenrechten wint Ultima Sociaal-Cultureel Volwassenenwerk 2023, een gesprek met de laureaat

De Liga voor Mensenrechten wordt voorgedragen als laureaat voor de Ultima voor Sociaal-Cultureel Volwassenenwerk 2023. Socius sprak voor de officiële uitreiking op 30 april met Joke Blockx, directeur van de Liga. “Het zegt iets over de tijdsgeest en de context waarin we leven.”

Lees verder

"Uber Eats en Deliveroo, als je in België wil blijven opereren zal dit volgens de Belgische regels zijn!"

Volgens de Belgische Transportarbeidersbond (BTB-ABVV) moeten maaltijdkoeriers die werken voor Uber Eats en Deliveroo als werknemers worden beschouwd. Ondanks juridische uitspraken weigeren de platformen echter om zich bij deze realiteit neer te leggen.

Lees verder

Een geschiedenis van de wereld in jaarringen is wat bomen ons vertellen

Het boek 'Wat bomen ons vertellen – Een geschiedenis van de wereld in jaarringen' van Valerie Trouet is niet het eerste boek over bomen dat Paul Verhaeghe las. Het zal ook het laatste niet zijn. Bomen hebben ons veel te vertellen onder hun schors, over onze geschiedenis, over het klimaat. We kunnen die kennis goed gebruiken om de klimaatcrisis aan te pakken - voor het te laat is.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

"Verkiezingen van juni moment van de waarheid" (VVJ-voorzitter Kris Van Haver)

  “De verkiezingen van juni krijgen de allure van een moment van de waarheid: de vrije meningsuiting, de democratie, de rechtsstaat en persvrijheid staan op het spel. Het lijkt fictie in een land als België,...

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten