SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

dinsdag 23 juli 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgenbe magazine - progressieve media - dinsdag 23 juli 2024

 


Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Surveillance-kapitalisme: de mutatie van het kapitalisme in het digitale tijdperk

Bedrijven als Google en Meta verzamelen onze data. verkopen onze data, beïnvloeden ons gedrag. In deze digitale ruimte is er geen overheid die burgers beschermt. Het is een plek zonder democratische controle door wetten en regelgeving en duidelijke toestemming. En daar maakt het kapitalisme maar al te graag gebruik van. Er is sprake van een nieuwe vorm van kapitalisme: Surveillance-kapitalisme.

Lees verder

EU-Commissie legt de sleutels van Europa in handen van de lobbygroepen

Zijn de Europese verkiezingen een mooie oefening in democratie of toch niet helemaal? In werkelijkheid zijn het de industrieën die de Europese beleidsmakers voor hun kar spannen door lobbygroepen in te zetten. Een interview met Pascoe Sabido, onderzoeker aan het Corporate Europe Observatory, een belangrijke non-profit lobbywaakhond.

Lees verder

Gaza: Poliovirus aangetroffen in rioolwater

Naast de verschrikkingen van de oorlog en de volledige ineenstorting van de publieke dienstverlening krijgen de inwoners van Gaza nu ook nog te kampen met het bijzonder besmettelijke poliovirus, dat kinderverlamming veroorzaakt. De Verenigde Naties wijzen naar de rampzalige sanitaire situatie in het gebied dat sinds 7 oktober aanhoudend onder vuur ligt door Israël als vergelding voor de Hamas-aanvallen.

Lees verder

Britse media kozen kritiekloos de kant van Labourleider Keir Starmer

De Britse onafhankelijke mediawaakhond Media Lens schreef dit overzicht van hoe de Britse media de 'overwinning' van Labour toejuichen.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Dringend gezocht: een betaalbare woning voor een gezin met drie kinderen

  In de Essenstraat speelt zich een drama af. Nog maar eens. Opnieuw een gezin dat het huis uit moet. Twee ouders, drie kinderen. Alweer een verlies voor de straat. Aan de regietafel: het Antwerpse...

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten