SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

vrijdag 19 juli 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgenbe magazine - progressieve media - donderdag 18 juli 2024

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Homofobe reggaebands staan nog steeds op de Europese reggeafestivals

De reggaeband T.O.K. zingt: "Alleen een meisje mag aan mijn ballen voelen" en "Omdat ze in een homo-auto gaan socializen, laat het vuur ze verbranden". Toch worden deze en andere bands, ondanks hun homofobe en transfobe teksten, nog steeds uitgenodigd voor Europese reggaefestivals.

Lees verder

Gaza en Kiev, zelfde oorlogsmisdaad, andere commentaar: de commerciële massamedia aan het werk

Onafhankelijk journalist heeft Jonathan Cook jarenlang voor de Guardian en de Observer gewerkt, de zelfverklaard meest progressieve media in Groot-Brittannië. “De meeste mensen veronderstellen dat wij in het Westen een ‘vrije pers’ hebben. Er klopt niets van.” In deze vergelijkende analyse legt hij uit waarom dat zo is.

Lees verder

Afghanen steunen vrouwenrechten, vooral als ze aan hun dochters denken

Een meerderheid van de ondervraagde Afghanen in een internetpoll steunt de rechten van vrouwen. Vaders zijn vooral pro vrouwenrechten als ze aan hun dochters denken.

Lees verder

Israël gebruikt watergebrek als oorlogswapen in Gaza

Door het afsluiten van de watertoevoer naar Gaza door Israël, de systematische vernietiging van watervoorzieningen in Gaza en het opzettelijk tegenhouden van hulp om de watervoorzieningen te herstellen, is het beschikbare water in Gaza met 94% afgenomen, zo stelt Oxfam Novib, de Nederlandse tak van Oxfam.

Lees verder

Antwerpen houdt stille wake voor Palestina

In Antwerpen kwamen gisteren, op 17 juli, honderden mensen samen om een stille wake te houden tegen de genocide in Gaza. Het initiatief werd georganiseerd door de beweging Antwerp for Palestina.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Dringend gezocht: een betaalbare woning voor een gezin met drie kinderen

  In de Essenstraat speelt zich een drama af. Nog maar eens. Opnieuw een gezin dat het huis uit moet. Twee ouders, drie kinderen. Alweer een verlies voor de straat. Aan de regietafel: het Antwerpse...

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten