SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

zaterdag 20 juli 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgenbe magazine - progressieve media - vrijdag 19 juli 2024


Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Haalt België 200 jaar? "België blijft zéér crisisbestendig" volgens historicus Guy Vanthemsche

Historicus Guy Vanthemsche schreef 'België - 2000 Jaar Geschiedenis" (2024, EPO) samen met collega Roger De Peuter. Vanthemsche bekijkt de aanloop naar het ontstaan van België in 1830 en zijn 196-jarig bestaan sindsdien. Haalt België zijn 200ste verjaardag? "België heeft al zoveel crisissen doorstaan. Dat zal nu ook wel lukken."

Lees verder

"Kiezers N-VA, Vlaams Belang willen geen splitsing van België" volgens historicus Roger De Peuter

Historicus Roger De Peuter schreef 'België - 2000 Jaar Geschiedenis" (2024, EPO) met collega Guy Vanthemsche. Om België te vatten moet je de lange voorgeschiedenis van de regio der Lage Landen kennen. Dan begrijp je waarom er nooit een Vlaams nationalisme heeft bestaan voor de creatie van dit land. Die geschiedenis werkt door tot vandaag, want kiezers stemmen voor N-VA en Vlaams Belang om veel redenen, maar het Vlaams-nationalisme is er geen van.

Lees verder

Kenia: opstand tegen de Westerse kolonisatie

Kenia. De bevolking voelt tot vandaag, zoals de meeste Afrikaanse landen, het juk van het Westen. Vooral de boeren en jongeren van Kenia zullen het geweten hebben. Er kwam enkele weken geleden een opstand in heel Kenia, vooral van de jongeren. Ze noemen zichzelf Gen Z. Er vielen tientallen doden en gewonden. Het parlement werd bestormd. De president moest terugkrabbelen. Hij ontsloeg zijn regering.

Lees verder

Prijs Jaap Kruithof voor bezetters universiteitscampussen, Orde Vlaamse Balies wint Prijs voor de Democratie

Op 21 juli worden op het Groot Podium van de Gentse Feesten, op het Walter De Buckplein, de Prijs voor de Democratie en de Prijs Jaap Kruithof uitgereikt, een initiatief van Democratie 2000 en Trefpunt.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Dringend gezocht: een betaalbare woning voor een gezin met drie kinderen

  In de Essenstraat speelt zich een drama af. Nog maar eens. Opnieuw een gezin dat het huis uit moet. Twee ouders, drie kinderen. Alweer een verlies voor de straat. Aan de regietafel: het Antwerpse...

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten