SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

donderdag 15 augustus 2024

WORLD WORLDWIDE EU Europe - Avaaz - Wolven

 

TEKEN NU
Europa wil binnenkort de jacht op de majestueuze wolf openen. We hebben nog maar een paar weken om te voorkomen dat beschermingsmaatregelen waar decennialang aan gewerkt is, door de landbouwlobby worden weggeveegd. Een spannende stemming zal het lot van de wolven bepalen, en als wij massaal onze stem laten horen en hun bescherming opeisen, kan dat een enorm verschil maken -- teken en deel dit nu.
TEKEN NU
Beste vrienden,
De wolvenjacht is terug van weggeweest.

Het is een project dat met topprioriteit op het bureau van Ursula von der Leyen ligt. Als we niet snel zijn, zullen in heel Europa honderden wolven worden doodgeschoten.

Er is eeuwenlang op wolven gejaagd, tot ze op de rand van uitsterving stonden, maar dankzij een strikt beschermingsbeleid kon de wolvenpopulatie zich herstellen -- met een positieve invloed op dierenpopulaties en biodiversiteit.

Nu komen oude angsten en misvattingen weer bovendrijven en wil de Europese Commissie hun bescherming afzwakken zonder betrouwbaar wetenschappelijk bewijs, ondanks de doeltreffende alternatieven voor veebescherming.

Maar er is nog niets beslist!

De Europese lidstaten stemmen over een paar weken. Volgens insiders wordt het spannend en oefent president von der Leyen grote druk uit om het voorstel erdoor te krijgen. Daarom mobiliseren het WWF en een invloedrijke coalitie nu mensen door heel Europa -- sluit je aan en deel dit met je vrienden: we moeten in harmonie leven met de wolven in plaats van ze te doden!
De wolven hebben een opmerkelijke comeback gemaakt in de Europese landschappen, hoofdzakelijk dankzij de wettelijke bescherming die ze hebben gekregen. Ze spelen een centrale rol in het behoud van evenwichtige ecosystemen en gezonde biodiversiteit -- wolven selecteren de kwetsbaarste prooien, waardoor ze de verspreiding van ziektes kunnen indammen.

Het klopt dat er boeren zijn die hun vee moeilijk kunnen beschermen. Vooral dieren die op open weides grazen, zijn kwetsbaar.

Maar volgens experts is de wolvenjacht geen oplossing en kan het de situatie zelfs slechter maken omdat wolvenroedels zich naar nabije gebieden zouden begeven. Voorzorgsmaatregelen zoals elektrische omheiningen of waakhonden blijken doeltreffend te zijn, en er kunnen ook nieuwe, innovatieve oplossingen worden gevonden.

De EU-landen stemmen binnenkort over dit voorstel. Laten we de handen ineenslaan om de stemmen van milieubeschermers kracht bij te zetten en de wolvenjacht in Europa tegen te houden. Teken en deel dit.
Telkens als lobby’s een politieke beslissing weghalen bij burgers, heeft onze gemeenschap een cruciale rol. Samen kunnen we voorkomen dat het milieu een zware klap krijgt door wilde dieren en het behoud van de biodiversiteit in de schijnwerpers te zetten -- en te beschermen.

Met hoop en vastberadenheid,

Pascal, Ine, Julian, Antonia, Mél en het Avaaz-team in Europa

Avaaz is een internationale burgerbeweging van 70 miljoen mensen. Wij streven ernaar de inzichten en waarden van burgers te laten weerklinken in internationale besluitvorming ("Avaaz" betekent "stem" of "lied" in verschillende talen). Avaaz heeft leden in alle landen van de wereld, ons team is verspreid over 18 landen in 6 werelddelen en werkt in 22 talen. Lees hier meer over de grootste campagnes van Avaaz, of volg ons op FacebookX of Instagram.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten