SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

donderdag 15 augustus 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgenbe magazine - progressieve media - donderdag 15 augustus 2024

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

 ‘Wokisme’ bestaat niet, 'antiwokisme' daarentegen …

De afgelopen jaren is de term 'wokisme' met veel ophef in het Belgische publieke debat terechtgekomen, waarbij vooral de tegenreactie van het 'antiwokisme' zeer aanwezig is. Maar wat zit er werkelijk achter dit concept en waarom veroorzaakt het zoveel controverse? Philippe Hensmans analyseert een fenomeen dat zijn eigen bestaan ontkent: het 'antiwokisme'.

Lees verder

Studio ManiFiesta zoekt vrijwillige reporters

Studio ManiFiesta zoekt vrijwillige reporters die gepassioneerd zijn om mensen op het festival Manifiesta te interviewen. Ben jij onze nieuwe reporter ter plaatse?

Lees verder

Doelstelling moord op leider Hamas is provocatie van een oorlog zonder einde

De moord op Hamas-vredesonderhandelaar Ismail Haniyeh past in de traditie van Israël om gematigde Palestijnse stemmen te elimineren, om dan voor te wenden dat er niemand aan de andere zijde is om mee te onderhandelen. Israël verkiest immers radicale Palestijnse leiders als excuus voor de repressie van de Palestijnse bevolking. Dat is ook nu weer de bedoeling: de oorlog tegen de Palestijnse bevolking oneindig verder zetten.

Lees verder

De toerist uithangen met de Taliban

Als jonge vrouw met Afghaanse roots kijkt StampMedia-reporter Fatima Noori met een bang hart naar de ontwikkelingen in Afghanistan, drie jaar na de machtsovername van de Taliban.

Lees verder

Oegandese en Belgische klimaatactivisten voeren actie bij Brusselse hoofdzetel TotalEnergies

Belgische klimaatactivisten, onder wie Wouter Mouton en Marjolein Moreaux die net is vrijgelaten uit een Oegandese cel, meldden zich deze week op het Brusselse hoofdkantoor van TotalEnergies. Ze werden vergezeld door Oegandese activisten via videoverbinding. Ze vroegen om een onderhoud met de CEO van het bedrijf over de destructieve lokale gevolgen van het East African Crude Oil Pipeline-project (EACOP). 

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Verkiezingen Venezuela in de context van een nieuwe wereldorde

De voorbije presidentsverkiezingen hadden in het buitenland een grote weerklank en dat is geen toeval. Journalist Carmen Parejo Rendón was als waarnemer ter plaatse en geeft haar kijk op de zaak.

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten