SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

dinsdag 13 augustus 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgenbe magazine - progressieve media - maandag 12 augustus 2024

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Waarom de fiets sneller is dan de auto

De fiets is sneller dan de auto. Geloof je me niet? Reken even mee.

Lees verder

Wall Street Journal en New York Times logen over UNRWA, gedode baby’s, verkrachtingen

Uit onderzoek blijkt dat de Wall Street Journal bewust foutieve informatie heeft verspreid die heeft geleid tot de-financiering van het VN-agentschap voor Palestina UNRWA en tot de dood van VN-medewerkers in Gaza, net als over de beweerde gedode baby's en verkrachtingen op 7 oktober. Ook The New York Times deed dit.

Lees verder

Sinds 1948 is er niets veranderd, behalve dat de Israëlische excuses niet meer werken

"Decennialang is er tegen ons gelogen over de oprichting van Israël. Dit land is in zonde geboren en het leeft nog steeds in zonde". Dat is de mening van Jonathan Cook die er meerdere jaren woonde. Hij werkte voor The Guardian tot hij daar vertrok uit onvrede over de eenzijdige berichtgeving over Palestina. Er is volgens hem niets veranderd sinds 1948, alleen werken de excuses voor de etnische zuivering van de autochtone Palestijnse bevolking nu niet meer.

Lees verder

Het rauwe Nederlandse kolonialisme: 'Een Hollandse soldaat op Java'

Nederland heeft niet de emotionele band met voormalige kolonie Indonesië, zoals België dat – zeer onterecht – nog heeft met Congo. Dat maakt het Nederlandse koloniale verleden niet minder walgelijk. Soldaat Jan van Waveren getuigde erover in 1969 met zijn boek 'Eer de haan kraait ... Een Hollandse soldaat op Java'. Dit is een gepaste heruitgave over een geschiedenis die nooit mag vergeten worden.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Verkiezingen Venezuela in de context van een nieuwe wereldorde

De voorbije presidentsverkiezingen hadden in het buitenland een grote weerklank en dat is geen toeval. Journalist Carmen Parejo Rendón was als waarnemer ter plaatse en geeft haar kijk op de zaak.

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten