SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

woensdag 7 augustus 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgenbe magazine - progressieve media - dinsdag 6 augustus 2024

 


Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

'Manufacturing Consent' van Noam Chomsky en Edward Herman eindelijk in het Nederlands vertaald

Het boek 'Manufacturing Consent' van Noam Chomsky en Edward Herman kwam uit in 1988, nog voor de doorbraak van het internet. In 2008 volgde een geactualiseerde versie. Die versie van 2008 verschijnt nu voor het eerst in Nederlandse vertaling bij www.epo.be. 36 jaar na de eerste publicatie leest hun boek nog steeds even relevant. Wie wil doorgronden hoe de mainstream media echt werken, heeft hier zijn bijbel.

Lees verder

Sommigen willen niet dat China schittert op de Olympische Spelen

Enkele dagen geleden werd een Chinese atleet bij een topprestatie onthaald op boegeroep: onsportief gedrag, vermeend dopinggebruik, racisme, of is hier meer aan de hand? Chinakenner Dirk Nimmegeers zoekt het voor je uit.

Lees verder

VS: Beperkingen en verboden op abortus zijn schadelijk en schenden mensenrechten

In de Verenigde Staten wordt aan miljoenen mensen de toegang tot abortus ontzegd of beperkt. De VS komen daarmee hun internationale verplichtingen rond mensenrechten niet na om te garanderen dat zwangere mensen toegang hebben tot veilige en legale abortus. Dat staat in een nieuw rapport dat Amnesty International heeft gepubliceerd.

Lees verder

Elk tiende van een graad telt om 'kantelrisico’s' te beperken, zegt nieuwe studie

Om de werking van het aardsysteem niet te ontwrichten, moet de globale uitstoot dit decennium nog naar omlaag. Dat schrijven onderzoekers in een nieuwe studie. “Elk tiende van een graad telt.”

Lees verder

Megadam zuigt het leven uit rivier in Braziliaans Amazonegebied

Na een jarenlange strijd om het leven in de zogenaamde Volta Grande (Grote Bocht) van de Xingu-rivier, een stuk dat wordt ontwaterd door de Belo Monte-megadam in het Braziliaanse Amazonegebied, ligt er mogelijk een oplossing op tafel. “Maar terugkeren naar het verleden kan niet meer.”

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Naar een 'Vlaamse' versie van de oude Rijkswacht?

Politieke bronnen maken zich tegenover de krant La Libre zorgen dat de voorstellen van de NV-A, een soort regionalisering van de lokale politie, een voorbode zijn van wat op termijn een eigen ‘Vlaamse politie’ zou kunnen worden. Criminoloog Marc Cools (Ugent) vindt regionalisering van de politie daarentegen geen slecht idee. Waarom een Vlaamse politie? Wat wil de NV-A daarmee bereiken, een Vlaamse versie van de oude Belgische Rijkswacht?

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten