SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

woensdag 14 augustus 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgenbe magazine - progressieve media - woensdag 14 augustus 2024

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Wie is Andrew Tate echt?

Terwijl Andrew Tate zichzelf in de markt zet als succesvol influencer die jonge mannen wil helpen om hun leven in handen te nemen, maakt hij in werkelijkheid misbruik van hun onzekerheid om hen in te schakelen in een duister netwerk van georganiseerde misdaad. Op die manier is hij de verpersoonlijking van de extreemrechtse dreiging.

Lees verder

Venezuela: electorale oorlogsvoering volgens het boekje

Niets van wat zich voltrok voor, tijdens en na de presidentsverkiezingen van Venezuela was toeval of viel uit de lucht. Alles was tot in de puntjes voorbereid en was een knap staaltje van electorale oorlogsvoering. Is in die omstandigheden soevereine democratie nog mogelijk?

Lees verder

Niet tweede maal, reeds derde maal dat Duitsland medeplichtig is aan genocide

Critici van het Duitse pro-Israël-beleid en harde repressie van pro-Palestijnse acties, stellen dat de Duitse schuld voor de Holocaust geen excuus is voor steun aan de genocide in Gaza. Er is meer. De Holocaust was een uitloper van een eerdere genocide in het begin van de 20ste eeuw, die Duitsland nog steeds weigert te erkennen. Het huidige Duitse regeringsbeleid is niet gebaseerd op schuld maar op overtuiging. Zij die dit beleid bepalen, zoals minister Baerbock, geloven in 2024 nog in een rangorde van menselijke rassen.

Lees verder

BNP Paribas: gewetenloos profiteren van oorlogsmisdaden Israël

In de nacht van 13 naar 14 augustus voerden actievoerders actie tegen BNP Paribas vanwege haar investeringen in het Israëlische wapenbedrijf Elbit Systems en de financiering van de illegale kolonisatie van Palestina. Meerdere filialen van de Franse bank in Gent (Sint-Amandsberg en Sint-Pietersstation) en Brussel (De Brouckère en Louiza) werden beklad. De groep hekelt de hypocriete, laffe manier waarop BNP Paribas zich verstopt achter holle bureaucratische regeltjes om gewetenloos te profiteren van de grofste oorlogsmisdaden.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Dronken doodrijders: waarom kan het nog in 2024?

Het kan nog steeds. Tien keer veroordeeld worden voor dronkenschap achter het stuur en toch nog mensen doodrijden, zoals recent in Ruddervoorde, waar een vader, moeder en dochter werden doodgereden. Volgens Walter De Smedt is dit het gevolg van een algemene sociale normvervaging, tot in het justitiële apparaat zelf, waar men nooit 'fouten' toegeeft en slechts disfuncties 'vaststelt'.

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten