SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

vrijdag 9 augustus 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgenbe magazine - progressieve media - donderdag 8 juli 2024

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Zijn we op weg naar zomers met 50 graden?

In 2050 zullen we met pieken rond de 50°C zitten. Dat zegt François Massonet, professor aan de UC Louvain.

Lees verder

Populaire vakantiebestemmingen komen in verzet tegen Airbnb en massatoerisme

Toerisme is de laatste jaren na de coronapandemie weer helemaal opgeleefd. Goed voor de economie denk je misschien, maar veel populaire vakantiebestemmingen zijn er niet zo blij mee. Massatoerisme werkt niet alleen op de zenuwen van de lokale bevolking, maar draagt door onder andere flinke toename van Airbnb-verhuur, ook bij aan een sterke stijging van de woningprijzen.

Lees verder

Armoede, bij de kleinste hinderpaal vallen alle dominostenen om

Het boek 'Armoede uitgelegd aan mensen met geld' van Tim 's Jongers blijft inspireren. Filosoof Wil Heeffer laat hopen dat er voor de velen die in erbarmelijke situaties vol achterstand en uitsluiting zien te overleven, een bekommernis ontstaat die zich in een politieke omwenteling vertaalt. De realisatie van sociale rechtvaardigheid en menswaardigheid, daarover gaat het bij het spreken over armoede en achterstand.

Lees verder

KU Leuven-studenten die opstaan tegen oorlog Gaza wordt stilzwijgen opgelegd

Gedurende de laatste acht weken hebben studentenactivisten van de KU Leuven kampen opgezet aan de rechtsfaculteit om te protesteren tegen de uitmoording van Palestijnen in Gaza en de Israëlische bezetting van het Palesteinse gebied. Hun belangrijkste eis is dat de universiteit haar onderzoekssamenwerking met Israëlische universiteiten, voornamelijk gefinancierd door Europese en Belgische belastingbetalers, stopzet.

Lees verder

Palestijnen op Westelijke Jordaanoever steeds meer uitgesloten van medische zorg

Artsen Zonder Grenzen (AZG) waarschuwt scherp over de snel verslechterende toegang tot medische zorg voor Palestijnen in Hebron, een stad van meer dan tweehonderdduizend mensen op de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Stad Gent vernielt rouwplekje voor Palestina

In de stationsbuurt in Gent was er sinds enkele weken een rouwplekje ontstaan, voor de overleden Palestijnse slachtoffers. Stad Gent laat echter geen "politieke" boodschappen toe in de openbare ruimte, zelfs niet om te rouwen voor de tienduizenden overleden kinderen tijdens de genocide in Palestina.

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten