SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

dinsdag 6 augustus 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgenbe magazine - progressieve media - maandag 5 augustus 2024


Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Met Ursula von der Leyen is Europa op een gevaarlijk pad

Met de ‘kroning’ van Ursula von der Leyen, tot voorzitter van de EU-Commissie begeeft Europa zich op een gevaarlijk pad. Haar absolute prioriteit is de militarisering van de economie. Ten koste van de veiligheid, de soevereiniteit, de welvaart en het welzijn van de Europese volkeren. Kanonnen in plaats van boter.

Lees verder

Palestijnse circusschool in Mechelen: "We spreken Nederlands, Engels, Frans en Arabisch, maar iedereen spreekt ‘circus’"

Een twintigtal jongeren en enkele lesgevers van de ‘Palestinian Circus School’ zijn van 9 tot 31 juli te gast in België om samen met twintig Belgische jongeren een circusvoorstelling te maken. Het is het tweede deel van de uitwisseling die vorige zomer startte met een bezoek van Belgische circusjongeren aan Palestina. Op donderdag 25 juli waren ze te gast bij Circolito, de circusschool van Mechelen.

Lees verder

Extreemrechts, het gevaar waar de liberale democratie geen antwoord op heeft

In deze longread sluit Charles Ducal zich volledig aan bij de analyse van Dirk Verhofstadt over het gevaar van extreemrechts, in de jaren 1930 en nu. Waar Verhofstadt de oplossing vindt in de liberale democratie ziet Ducal echter het omgekeerde. De liberale democratie is volgens Ducal niet in staat zich tegen extreemrechts te verdedigen, want extreemrechts is net eigen aan het kapitalisme, dat systeem waar het in die liberale democratie echt om gaat.

Lees verder

Zet Israël het Midden-Oosten in brand?

De recente moordgolf van Israël in Beiroet en Teheran kan het begin zijn van een doelbewust uitgelokte regionale oorlog. Maar het is zeer de vraag of Israël en de VS zo’n uitputtingsoorlog aankunnen.

Lees verder

Antwerpse werking van Dokters van de Wereld onder druk: "Patiëntenstop dreigt"

Dokters van de Wereld trekt in Antwerpen aan de alarmbel: door een tekort aan vrijwillige huisartsen en psychologen komt de werking van de zorg voor kwetsbare mensen in Antwerpen onder druk te staan.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Treinstations zonder loketten, de kille toekomst? Tenzij we ons verzetten

Een levenslang enthousiast treinreiziger is diep teleurgesteld over de gang van zaken in haar treinstation Geraardsbergen, waar alle loketten definitief dreigen gesloten te worden. Zij verwijt de NMBS een totale miskenning van de sociale rol die loketten spelen: "U miskent dat de trein een openbare dienst is voor iedereen en maakt er een commerciële transactie van, waar niet de 'klant' koning is."

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten