SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

vrijdag 30 augustus 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgen magazine - progressieve media - vrijdag 30 augustus 2024

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Hoe medisch onderzoek iets over het hoofd ziet: het vrouwelijk lichaam

Waarom hebben vrouwen een grotere kans op ernstige en soms fatale bijwerkingen van medicijngebruik? Waarom is 70 procent van de mensen met onverklaarde lichamelijke klachten vrouw? En waarom wordt een hartinfarct bij vrouwen vaker gemist? Medisch onderzoek focust zich op een standaard lichaam; en dit standaardlichaam is een witte man van ongeveer 70 kilo.

Lees verder

Een op de drie kinderen blootgesteld aan extreme hitte

Wereldwijd kregen 766 miljoen kinderen - of 1 op de 3 - in de voorbije twee jaar te maken met extreme hittegolven. Kinderen zijn fysiek extra kwetsbaar voor hitte, en ook hun onderwijs komt in het gedrang.

Lees verder

VS-verkiezingen: het mainstreamverhaal versus wat ondertussen in de echte wereld daarbuiten gebeurt

Deze tegendraadse selectie is bijna volledig gewijd aan de komende verkiezingen in de VS. Je weet wel, die verkiezingen waar je mag kiezen tussen 'genocide met een bezorgde blik' of 'genocide met een cynische glimlach'. Die verkiezingen ook waar je kiest tussen twee kandidaten van de status quo van binnenlands antisociaal en buitenlands agressief beleid. Met als extra iets heel anders, een gesprek met Pepe Mujica, voormalig president van Uruguay.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Minister Peeters, laat u toe dat Audit Vlaanderen van corruptie wordt beschuldigd?

Burgemeester Koen T'Sjien beschuldigt Audit Vlaanderen van corruptie in het onderzoek dat deze autonome overheidsdienst heeft gedaan over de gang van zaken in de gemeente Boechout. Volgens Walter De Smedt heeft Vlaams Minister van Binnenlands Bestuur Lydia Peeters (Open VLD) twee keuzes: of deze beschuldiging weerleggen of het agentschap afschaffen.

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten