SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

donderdag 8 augustus 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgenbe magazine - progressieve media - woensdag 7 augustus 2024


Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Kamala Harris, de stuiptrekkingen van een disfunctioneel imperium

De heiligverklaring van Kamala Harris door mainstream media en politici in de VS en daarbuiten en de ‘hoop’ op een ander Amerika die zij zou uitstralen, is copy/paste van zowat alle verkiezingscycli van de voorbije veertig jaar. Harris is net als al haar voorgangers een veilige keuze voor het VS-imperium. Zij staat voor continuïteit van verdere sociale afbraak in eigen land en meer brutaal oorlogsgeweld in de rest van de wereld.

Lees verder

Racistische aanvallen in Groot-Brittannië zijn geen volksprotest

De VRT spreekt van de grootste protesten van de afgelopen 10 jaar, maar de racistische aanvallen in Groot-Brittannië lijken meer op een pogrom dan op een volksprotest.

Lees verder

Verrassend: VS krabbelt terug bij presidentsverkiezingen Venezuela

Na aanvankelijk de extreemrechtse oppositiekandidaat te hebben erkend, keert Washington nu op zijn stappen terug. Tekst en uitleg door Marc Vandepitte, observator bij de voorbije presidentsverkiezingen.

Lees verder

Palestijnse activist in België dreigt uitgezet te worden op vraag van de Moor

Trump heeft gedreigd om buitenlandse pro-Palestijnse activisten het land uit te zetten. Minister de Moor is nu van plan hetzelfde te doen. Mohammed Khatib, activist van het netwerk ‘Samidoun’, werd opgeroepen voor een hoorzitting in het Belgische asielkantoor, in het kader van een procedure om zijn vluchtelingenstatus in te trekken.

Lees verder

Een op drie Oekraïners zou land opgeven voor vrede

Gezien de uitzichtloze situatie op het slagveld zou al bijna een derde van de Oekraïners instemmen met het afstaan van grondgebied aan Rusland in ruil voor vrede. Maar zelfs dan is het niet duidelijk hoe een geloofwaardig vredesplan eruitziet, schrijft Stefan Wolff, hoogleraar internationale veiligheid aan de Universiteit van Birmingham.

Lees verder

Extreemrechts is een stormram voor onze democratie

Een groeiend gebrek aan alertheid zal de democratie uiteindelijk doen breken. Wat we tot voor enkele jaren geleden onmogelijk achtten, gebeurt vandaag voor onze ogen. Na het jarenlang demoniseren van moslims en immigranten door haatretoriek in telegram-bubbels en berichtgeving, ontaardt dit nu in een ware pogrom in de Engelse straten.

Lees verder

Wouter Mouton viseert Belgische hoofdzetel Total met anti-EACOP-actie

België’s meest actieve klimaatactivist Wouter Mouton (Extinction Rebellion) voerde woensdag 7 augustus een geweldloze actie van burgerlijke ongehoorzaamheid aan de hoofdzetel van de oliegigant Totalenergies in Brussel. Hij besmeurde de glazen wand op een spectaculaire manier met rode verf en ging ervoor staan met een bord met een korte boodschap. Daarmee wil hij het fossiele gigaproject EACOP onder de aandacht brengen, dat nu in een stroomversnelling zit.

Lees verder

Venezolanen blijven Bolivariaanse Revolutie steunen

Zowat de helft van de Venezolaanse stemgerechtigde bevolking is het Bolivariaanse project getrouw. Geen enkel politiek project in Venezuela beschikt over een verkiezingsmachine zoals de krachten van de Bolivariaanse Revolutie hebben opgebouwd.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Naar een 'Vlaamse' versie van de oude Rijkswacht?

Politieke bronnen maken zich tegenover de krant La Libre zorgen dat de voorstellen van de NV-A, een soort regionalisering van de lokale politie, een voorbode zijn van wat op termijn een eigen ‘Vlaamse politie’ zou kunnen worden. Criminoloog Marc Cools (Ugent) vindt regionalisering van de politie daarentegen geen slecht idee. Waarom een Vlaamse politie? Wat wil de NV-A daarmee bereiken, een Vlaamse versie van de oude Belgische Rijkswacht?

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten