SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

zaterdag 10 augustus 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgenbe magazine - progressieve media - vrijdag 9 augustus 2024

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Doping bij atleten uit de VS: wanneer sport en geopolitiek samenkomen

Het Amerikaanse dopingagentschap laat atleten vrijuit gaan in ruil voor hulp bij het verzamelen van informatie. Dat dit nu naar buiten komt, kan niet los gezien worden van de geopolitieke spanningen tussen de Verenigde Staten en China en de kantelende wereldverhoudingen.

Lees verder

KU Leuven spant opnieuw rechtszaak aan tegen studenten die De Valk bezetten voor Gaza

Drie studenten moeten op vrijdag 9 augustus voor de vrederechter verschijnen, omdat ze uit protest tegen de aanhoudende samenwerkingen met Israël een gebouw van de KU Leuven bezetten. Met deze rechtszaak hoopt de KU Leuven een einde te maken aan de bezetting. Studenten houden een steunactie voor de drie medestudenten, vlak voor het vredegerecht in Leuven.

Lees verder

Wat had Israël dan wél moeten doen op 7 oktober? Veel Tegendraads Kijkvoer

Veel video's in onze eerste 'tegendraadse' selectie na vier weken vakantie. Chris Hedges laat zijn licht schijnen op Kamala Harris. De 18-jarige Tal Mitnick weigert dienstplicht in Israël. Een antwoord op de vraag "Wat had Israël dan wél moeten doen op 7 oktober?". En als extra een les over de échte economie, die waarin alle welvaart van arm naar rijk vloeit.

Lees verder

Kledingmerk MaxMara gaat bontvrij na druk van actievoerders

MaxMara Fashion Group (MMFG) heeft aangekondigd dat het vanaf nu wereldwijd geen bont meer zal gebruiken of aanbieden in zijn meer dan 20.000 winkels of online. Deze bontvrije politiek geldt voor alle onderdelen van de groep, dus niet enkel het meest bekende onderdeel, MaxMara zelf, bekend voor luxueuze damesmode, maar ook Marina Rinaldi, Weekend MaxMara, Sportmax, Max & Co en Intrend. In België heeft MaxMara winkels in Brussel, Antwerpen, Gent, Brugge, Knokke en Hasselt.

Lees verder

Luxecruises worden steeds groter: “Titanic lijkt wel een vissersbootje”

De grootste cruiseschepen zijn vandaag dubbel zo groot als in 2000, zegt mobiliteitsorganisatie Transport & Environment (T&E) in een nieuw rapport. “Als ze aan dit tempo blijven groeien, kunnen de grootste cruiseschepen in 2050 bijna acht keer zo groot zijn als de Titanic.” Dat gaat gepaard met een aanzienlijke milieukost.

Lees verder

Eerste vliegmaatschappij gooit klimaatdoelstelling tegen 2030 overboord

Air New Zealand heeft de doelstelling om zijn uitstoot tussen 2019 en 2030 met bijna een derde te verminderen, laten vallen. Kunnen luchtvaartmaatschappijen wel zulke doelen halen zonder koolstofcompensatie?

Lees verder

“TikTok beïnvloedt lichaamsbeeld van jonge vrouwen al na 8 minuten”

Vrouwen die veel tijd doorbrengen op TikTok - en dan met name meisjes en vrouwen die slanke lichamen verheerlijken - voelen zich slechter over hun uiterlijk. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek in PlosOne.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

De zucht van Karel De Gucht

Karel De Gucht stopt met politiek. Of de zucht van Karel nog zal gehoord worden in de eigen partij is erg onzeker. Andere kandidaten hebben de bewustwording van de kiezers gehoord. Om de partij te redden willen zij af van het egoïsme, terug naar het liberalisme, weg van de clans, en terug naar de partij.

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten