SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

vrijdag 30 augustus 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgenbe magazine - progressieve media - donderdag 30 augustus 2024

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Slavernij aan de Schelde

“Onze Europese waarden”, beletten niet dat wij met groot gemak de etterbuilen van slavenhandel en -arbeid laten kankeren. Dertig jaar na journalist Chris De Stoop, legt David Van Turnhout de gruwelijke mensenhandel bloot in de bouwbedrijven in Antwerpen aan de Schelde.

Lees verder

Israëlisch leger doodt minstens negen Palestijnen bij aanval op bezette Westelijke Jordaanoever

Minstens negen Palestijnen zijn gedood, nadat Israëlische troepen vandaag de grootste aanval in decennia lanceerden op de bezette Westelijke Jordaanoever.

Lees verder

Unhappy Meal: GAIA in de aanval tegen McDonald’s

GAIA onthulde vandaag de 'Unhappy Meal', een sombere parodie op het bekende kindermenu. Met deze campagne vraagt de dierenrechtenorganisatie aandacht voor de erbarmelijke leefomstandigheden van de vleeskippen die McDonald’s gebruikt voor zijn gerechten. GAIA roept de fastfoodgigant op om actie te ondernemen en verbeteringen door te voeren.

Lees verder

De migrant als afleidingsmanoeuvre bij de Duitse deelstaatverkiezingen

Na de moord op drie kinderen in het Britse Southport hebben de fascisten in Groot-Brittannië met redelijk succes aangezet tot pogroms tegen migranten. In Duitsland is dit na de moordaanslagen in Mannheim en Solingen niet gelukt. Of eerder ‘nog niet gelukt’. In drie van de vijf deelstaten in voormalig Oost-Duitsland dreigt opnieuw een doorbraak van de extreemrechtse Alternative für Deutschland (AfD).

Lees verder

30 ingo's uiten bezorgdheid over dreigende ineenstorting van humanitaire respons in Gaza

30 internationale niet-gouvernementele organisaties (ingo's) uiten hun grote bezorgdheid over de dreigende ineenstorting van de humanitaire hulpverlening in Gaza. Aanhoudende operationele beperkingen en een steeds kleiner wordende veiligheidszone opgelegd door Israël verergeren de situatie.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Minister Peeters, laat u toe dat Audit Vlaanderen van corruptie wordt beschuldigd?

Burgemeester Koen T'Sjien beschuldigt Audit Vlaanderen van corruptie in het onderzoek dat deze autonome overheidsdienst heeft gedaan over de gang van zaken in de gemeente Boechout. Volgens Walter De Smedt heeft Vlaams Minister van Binnenlands Bestuur Lydia Peeters (Open VLD) twee keuzes: of deze beschuldiging weerleggen of het agentschap afschaffen.

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten