SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

zaterdag 17 augustus 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgenbe magazine - progressieve media - vrijdag 17 augustus 2024

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Venezolaans electoraal theater over de verkiezingsdag in Caracas

Journalist Brian Mier was een van vele buitenlandse waarnemers tijdens de verkiezingen in Venezuela. Hij was getuige van een protestactie die de indruk moest wekken dat burgers verhinderd werden te stemmen door de stemlokalen 'te vroeg' te sluiten. Aan andere stembureau's was er ook 'protest', omdat lokalen 'te laat' openbleven voor Maduro-supporters. Ze sloten nochtans allen op het wettelijk vastgelegde uur.

Lees verder

Britse media en politici zijn zelf mee verantwoordelijk voor extreemrechtse islamofobe rellen

Jarenlang werd over Britse moslims gelogen en werden ze meedogenloos gedemoniseerd. Dat leidde onvermijdelijk tot het weerzinwekkende geweld van de voorbije dagen. Peter Oborne is oud-columnist bij de Daily Telegraph. Zijn besluit: “Dit is de schuld van de Britse media en de Britse politici.”

Lees verder

Europese ontwikkelingsbanken blijven omstreden oliepalmplantages in Congo financieren

Ondanks beschuldigingen van landroof en mensenrechtenschendingen in een langlopend geschil met lokale gemeenschappen in Congo, klopt palmolieproducent PHC zich op de borst over gestegen productie en hoge werkgelegenheid. Ook Europese ontwikkelingsbanken blijven achter het bedrijf staan.

Lees verder

Burgers bombarderen, een rode lijn voor Israël, maar alleen als anderen het doen

Onze Tegendraadse selectie voor dit weekend. Israël foltert systematisch Palestijnse gevangenen, reeds lang voor 7 oktober 2023. Burgers bombarderen, een rode lijn voor Israël als Iran en Hezbollah dat zouden doen, niet als Israël het zelf doet. Soldaten in Gaza filmen hun eigen oorlogsmisdaden. Keir Starmer heeft islamofobie in Labour genormaliseerd. We leven in Orwelliaanse tijden. War is Peace.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Open Brief aan het Gemeentebestuur van Gent

Vorige week hield de European Ultimate Federation in de Blaarmeersen de European Youth Ultimate Championships (EYUC). Het frisbeetoernooi bestond uit jeugdteams uit heel Europa. Ook Israël was uitgenodigd.

Lees verder

Sportswashing, terrorisme of antisemitisme? De verontrustende gebreken van het Gentse stadsbestuur in de frisbee-controverse

Het recente incident rond de uitsluiting van het Israëlische frisbee team tijdens het Europees kampioenschap U17, dat van 6 tot 10 augustus 2024 zou plaatsvinden in de Blaarmeersen in Gent, heeft zowel nationaal als internationaal voor opschudding gezorgd. Wat oorspronkelijk een sportief evenement had moeten zijn, is uitgegroeid tot een complexe en beladen politieke kwestie waarin het Gentse stadsbestuur, de Europese Frisbee Federatie (EUF) en diverse andere betrokkenen verstrikt zijn geraakt.

Lees verder

Geen onbenullig detail: Ouderen als slachtoffer van het oorlogsgeweld in Oekraïne

Hoewel oorlog niet discrimineert, blijken ouderen bovenmatig slachtoffer te zijn van de oorlog in Oekraïne. In de media en in de internationale reacties worden de oudere Oekraïense burgers telkens weer over het hoofd gezien. Toch is hun leed hoger dan in gelijk welk ander conflict. Een aantal rapporten van internationale organisaties maken pijnlijk duidelijk wat de realiteit van deze ouderen is.

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten