SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

zaterdag 21 september 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgen magazine - Tegendraads Leesvoer uit andere media

 

View this email in your browser

Tegendraads Leesvoer uit andere media

Joods-Israelisch principieel verzet tegen de bezetting, de kolonisatie en de apartheid bestaat wel degelijk. Israël is goede maatjes met fascistisch en antisemitisch extreemrechts in Europa, ze delen dezelfde doelstellingen. De kloof tussen wat de eigen bevolking wil en wat het politieke systeem in de VS beslist, is al lang enorm. Dat is nu pijnlijk duidelijk met de genocide in Gaza.

B'Tselem Executive Director Yuli Novak's address to the UNSC, September 4th 2024

Er is wel degelijk principieel verzet in Israël zelf van Joods-Israëli’s tegen de bezetting, de kolonisatie, de apartheid. Ze vertegenwoordigen niet de meerderheid, maar ze zijn er wel en doen zeer degelijk werk. Een van die organisaties is B’Tselem (‘naar het beeld’ van de profeet). Op 4 september 2024 sprak hun directeur tot de VN-Veiligheidsraad.

EXPOSED: Israel's TERRIFYING European Plot To Make Europe Fascist

David Hearst is hoofdredacteur van de website Middle Est Eye. In dit gesprek op de Britse alternatieve zender Double Down News legt hij uit hoe Israël deals sluit met de meest rabiate antisemitische organisaties en politieke partijen in Europa. Een ‘onheilige’ alliantie die poogt Europa te fasciseren, met hetzelfde doel: voor de enen alle Joden uit Europa verdrijven, voor de anderen alle Europese Joden naar Israël krijgen.

Chris Hedges: The American Ruling Class Explained
In amper twee minuten weet onafhankelijk VS-onderzoeksjournalist Chris Hedges samen te vatten wat de leidende klasse van zijn land is. Zijn analyses, reportages, toespraken zijn altijd de moeite waard. Iemand om te volgen op zijn YouTube-kanaal.
Most Americans Want To Stop Arming Israel. Politicians Don't Care.
The Intercept

Het VS-politieke systeem maakt totaal andere keuzes dan wat de eigen bevolking zou willen. Dat is voor al wie een beetje kritisch naar de VS kijkt al lang geen geheim meer. Voor het ogenblik meest flagrant in verband met de genocide in Gaza. De machthebbers weten dat hun bevolking een einde wil aan de wapenleveringen. Daar trekken ze zich niets van aan. Voor hen is de eigen publieke opinie irrelevant.


 

Agenda


 
22 september 2024
De Parade van het Groot Verzet
Het Groot Verzet
Locatie: Noordstation, Brussel
Tijd: 14u

24 september 2024
Kate Raworth talks Doughnut Economy

11.11.11Oxfam BelgiëBroederlijk Delen 
Locatie: Les Ateliers des Tanneurs, Rue des tanneurs 60, Brussel 
Tijd: 19u00 - 21u30
Entree5 euro

29 september 2024
Refugee Walk

Vluchtelingenwerk Vlaanderen
Locatie: Sint-Pietersinstituut Gent en andere locaties
Tijd14u00

3 tot 6 oktober 2024
Klimaatfietstocht Ride The Tide

Climate Express
Locatie Start: Grote Markt, Poperinge
Locatie Finish: Groenplaats, Antwerpen

Tijd: 10u00


 

Beste volgers van DeWereldMorgen.be


Ons (bijna) wekelijks Tegendraads Leesvoer kent veel bijval, reden genoeg om er mee door te gaan. Aarzel niet om ons suggesties van mogelijke interessante artikels uit andere onafhankelijke media te sturen – in alle talen. Deze kan je sturen naar redactie@dewereldmorgen.be met als onderwerp 'Tegendraads Leesvoer'.

Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2024 GetBasic, All rights reserved.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten