SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

donderdag 19 september 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgen magazine - progressieve media - Woensdag 18 september 2024

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Oprichting van Antifascistische Internationale in Caracas

1200 deelnemers uit 95 landen namen deel aan het Congres tegen het fascisme. Het doel was wereldwijd alle krachten tegen fascisme, neofascisme en gelijkaardige strekkingen te verenigen.

Lees verder

De ‘bieperaanval’ van Israël op Libanon is terrorisme

Terwijl Israël een terreuraanval op Libanon uitvoert, krijgt het daar complimenten voor van Theo Francken (N-VA). Ondertussen groeit het risico dat de oorlog zich verder uitbreidt naar het hele Midden-Oosten.

Lees verder

Greenpeace-rapport: “CO2 afvang- en opslag is een dwaalspoor”

CO2 afvangen en in de grond injecteren kan onze economie niet helpen om klimaatneutraal te worden. Het is duur, riskant en nauwelijks haalbaar, aldus het nieuwe rapport van Greenpeace.

Lees verder

Vakbonden moet zichzelf heruitvinden

Het succes van extreemrechts vraagt om een nieuwe mindset van vakbonden, een herziening van hun organisatiemodellen, en een intensieve samenwerking met andere maatschappelijke bewegingen. Een nuttige denkoefening. Fatiha Dahmani, vakbondsverantwoordelijke bij ACV-Puls geeft een eerste aanzet.

Lees verder

Actievoerders draaien KU Leuven de rug toe: protest tegen samenwerking met Israël bij opening academiejaar

Bij de opening van het academiejaar aan de KU Leuven keerden activisten hun rug naar de traditionele stoet van Togati. Hiermee willen ze een jaar van protest aankondigen, tot de universiteit al haar banden met Israël verbreekt.

Lees verder

India door de ogen van een toeriste met een hart voor politiek en ecologie

India, de grootste democratie, een wereldmacht in wording. Een land, maar in feite een heel werelddeel op zich. Wat weten we er echt over, gaat onze kennis wel verder dan de clichés? Karen del Biondo ging er heen en kwam terug met deze reisreportage: “We zullen nog veel tijd nodig hebben om India verder te leren kennen, maar beginners zijn we niet meer.”

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Respect voor de arbeiders van Audi

Kritische bedenkingen bij de mensonterende behandeling van de arbeiders bij Audi-Vorst.

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten