SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

woensdag 11 september 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgen magazine - progressieve media - dinsdag 11september 2024

 



Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Geruisloos naar een nucleair Armageddon?

Terwijl het nucleair ontwapeningsregime op apegapen ligt, werken kernwapenmachten in sneltempo aan de modernisering en sinds kort ook aan de uitbreiding van hun nucleaire arsenalen.

Lees verder

Audi Vorst in Lock-out

De Audi-fabriek in Vorst, Brussel, staat stil door een lock-out, waarbij het management de toegang tot de werkplek heeft afgesloten. Het personeel staat voor gesloten toegangspoorten en eist duidelijkheid over de toekomst van de fabriek.

Lees verder

Johan Grimonprez: Soundtrack by a coup d’état

Het is 1960. Terwijl Sovjetleider Chroesjtsjov met zijn schoen op tafel klopt in de VN om de medeplichtigheid van de VS, België en de VN aan de omverwerping van Lumumba aan te klagen, schiet het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken in actie door jazz-ambassadeur Louis Armstrong naar Congo te sturen om de aandacht af te leiden van de door de CIA gesteunde staatsgreep. Jazz, dekolonisatie, Koude Oorlog, conflictmineralen, politieke moord: Johan Grimonprez blikte deze veelzijdige geschiedenis in in een visuele achtbaan.

Lees verder

Protest tegen greenwashing van de energietransitie

Maatschappelijke organisaties en burgers verzamelden zich maandagochtend, 9 september, in Mechelen voor een protest in solidariteit met gemeenschappen die getroffen worden door mijnbouw in Servië, Portugal, Spanje en Roemenië. Hun doel was om een signaal van ongenoegen af te geven aan de mijnbouwbedrijven, de door de EU gefinancierde academische wereld, oliemultinationals Shell en ambtenaren van de Europese Commissie.

Lees verder

Wat gebeurt er morgen met de miljarden die vrijkomen? 

Een jaar geleden lanceerde de Belgische overheid een succesrijke  staatsbon. De banken zagen miljarden wegvloeien. Ze terughalen is nu de boodschap terwijl de staat opnieuw wil scoren. 

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Hoe de macht van Big Tech indijken en terugwinnen

Voormalig D66-Europarlementslid Marietje Schaake schreef 'De Tech Coup - Hoe tech is gaan regeren en we de macht weer terugwinnen'. Antropoloog Rik Pinxten las het: “Dit boek is vlot geschreven, wat voor een dergelijk thema verre van evident is, een belangrijk boek voor politici, de enigszins geschoolde burger, maar evenzeer voor de spelers in de technologiesector”.

Lees verder

Psychiater en professor Kirsten Müller-Vahl: “ Cannabis kan positieve effecten hebben bij psychiatrische aandoeningen”

Niet alle mensen die met geestelijke gezondheidsproblemen worstelen vinden verlichting in psychotherapie en/of medicatie. Verrassend genoeg getuigen sommigen onder hen dat ze cannabis gebruiken om hun klachten te verhelpen. Moeten we hun verhalen au sérieux nemen of vertegenwoordigen ze de vrucht van drugsbeluste fantasten? Om klaarheid in deze geladen materie te scheppen legde ik mijn oor te luister bij professor Kirsten Müller-Vahl.

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten