SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

dinsdag 17 september 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM GHENT - JazzLab - Jazz - Concerts - Program - Tuesday 17 September 2024

 

Tournee Wajdi Riahi Trio
© Björn Comhaire

We moeten die European Jazz Conference nog verteren (bedankt als je erbij was), maar staan te trappelen om ein-de-lijk aan die eerste tournee van het seizoen te beginnen. En het is niet zomaar een tournee:

De hypnotiserende aanpak van het Wajdi Riahi Trio

Pianist Wajdi Riahi, bassist Basile Rahola en drummer Pierre Hurty zijn al jarenlang goede vrienden, en dat hoor je aan hun muziek. Sinds de oprichting van het Trio in 2020, zijn deze drie uitgegroeid tot een hechte band met de souplesse om composities voortdurend nieuw leven in de blazen. Op hun tweede album Essia (2023) is de sound poëtischer en persoonlijker dan ooit tevoren, met lyrische pianojazz die aangevuld wordt met Noord-Afrikaanse ritmes, waardoor het samenspel een hypnotiserende en broeierige kracht krijgt.

De band is intussen bezig aan een onstuitbare opmars (en Riahi werd ingelijfd bij o.m. Stéphane Galland), speelde het voorbije weekend een fantastische set voor een publiek van internationale jazzprofessionals tijdens de European Jazz Conference, en staat nu te popelen om op tournee te gaan. Welkom!

 "A beautiful album that takes the modern jazz piano trio in an exciting new direction" - London Jazz News
 

DE CONCERTEN:

26.09 kunstencentrum nona, Mechelen
(opening van nona's nieuwe jazzclub NOVA EXPRESS)
02.10 CC Ter Dilft, Bornem
08.10 Ha Concerts, Gent
10.10 CC Casino, Koksijde
12.10 CC Het Perron, Ieper
18.10 Rataplan, Borgerhout
19.10 GC De Muze van Meise
25.10 De Meent, Alsemberg
26.10 CC De Ververij, Ronse
07.11 30CC/Wagehuys, Leuven
17.11 Motives Festival, Pelt
12.01 KAAP, Oostende

MEER INFO




 

JazzLab @ Permekemuseum

Dit najaar presenteert JazzLab in samenwerking met het Permekemuseum in Jabbeke vier jazzconcerten. Die vinden plaats in het voormalige woonhuis van schilder Constant Permeke (1886-1952), een van onze grote expressionisten. Na een eerder geslaagd concert met Julien Tassin, Manuel Hermia en Chris Joris kijken we uit naar deze vier concerten. De bands spelen voor een beperkt publiek, dus haast je als je erbij wil zijn.

INFO & TICKETS


 

Meer info over ons seizoen vind je hier. Welkom!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten