SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

woensdag 2 oktober 2024

WORLD WORLDWIDE EUROPE BELGIUM BRUSSELS - dewereldmorgen magazine - progressieve media - maandag 2 oktober 2024

 

Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.

Het Vlaams regeerakkoord doorgelicht

Zoveel vertrouwen om te ondernemen dat de nieuwe Vlaamse regering wil geven aan de bovenkant van de samenleving, zoveel wantrouwen en controledrang spreekt er uit het regeerakkoord ten opzichte van mensen in een kwetsbare positie.

Lees verder

Left Laser: "Er is op dit moment een unieke kans om met progressieve content echt viraal te gaan"

Wij spraken de man achter Left Laser, het YouTube-kanaal dat met scherpe, tegendraadse vragen het linkse geluid laat doorklinken in het (sociale) medialandschap. "Op dit moment zijn er nog volop kansen voor jonge, progressieve mensen om hun boodschap met de wereld te delen."

Lees verder

Afwijzing verlenging abortustermijn: Hoe kan progressieve partij Vooruit vrouwen in de steek laten?

Met verbijstering heb ik de stemming gadegeslagen van het wetsvoorstel om de abortustermijn te verlengen tot achttien weken. Vooral de tegenstem van Vooruit heeft me zwaar teleurgesteld. Hoe kan een progressieve partij deze vrouwen in de steek laten?

Lees verder

Joodse organisaties lanceren netwerk European Jews for Palestina

22 Joodse organisaties in 16 EU-landen, waaronder het Belgische Een Andere Joodse Stem, lanceren op 3 oktober tijdens het Joodse Nieuwjaar in het Europees Parlement in Brussel het netwerk 'European Jews for Palestine'. "Wij eisen onze Joodse identiteit door afstand te nemen van de staat Israël en van alle vormen van suprematistische en koloniale politiek".

Lees verder

Duits racistisch politiegeweld tegen pro-Palestijnse demonstraties: waar blijft de verontwaardiging?

Op protesten in Duitsland tegen de genocide in Gaza komt het voortdurend tot buitensporig politiegeweld. Video’s daarover doen de ronde op sociale media. Activisten voor mensenrechten eisen onafhankelijk onderzoek, maar het maatschappelijk debat over dit racistische politiegeweld blijft uit.

Lees verder

Barbarij van zionisme stoppen is vrede in Midden-Oosten en hele wereld verdedigen

Het stoppen van de barbarij van het zionisme, fascisme en zijn verschillende uitingen, is het verdedigen van de vrede in het Midden-Oosten en over de hele wereld.

Lees verder

Trump bedreigt (tevergeefs) landen die dollar laten vallen

Landen over de hele wereld zoeken alternatieven voor het financiële systeem dat gedomineerd wordt door de VS. Ondertussen beloofde voormalig president Trump dat, als hij terug in het Witte Huis komt, deze landen zal straffen. De vallende dollarbeer kan nog zeer gevaarlijk uithalen, maar de wereldwijde de-dollarisering is niet meer te stoppen.

Lees verder

Smeltende gletsjer doet Zwitsers-Italiaanse grens verschuiven

Zwitserland en Italië hebben hun grens dichtbij de bekende Matterhorn moeten aanpassen door de klimaatverandering. De oorzaak zijn snel smeltende gletsjers en sneeuwvelden, die de basis van de grens vormen.

Lees verder

Experten KU Leuven: “Afbouw Vlaamse veestapel onvermijdelijk”

Een team experten van de KU Leuven stelt voor de Vlaamse veestapel met een kwart te verminderen. Dat kan een win-win opleveren voor de gezondheid én het milieu.

Lees verder
Burgerjournalistiek, powered by DeWereldMorgen.be

Ware vrede vereist einde aan oorlog en ontmaskering van de illusie van macht en winstbejag

In een Open Brief aan de machthebbers van deze wereld doen Europese academici, journalisten, auteurs, vakbonesmensen, vredesactivisten en gewone burgers een oproep tot vrede die veel verder gaat dan enkel maar het zwijgen van de wapens.

Lees verder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten