We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

maandag 30 april 2012

Britten verbijsterd over luchtafweer tijdens Olympische Spelen 2012


De 700 bewoners zijn dit weekend per brief ingelicht dat er mogelijk raketten op hun woonflat worden geplaatstDe 700 bewoners zijn dit weekend per brief ingelicht dat er mogelijk raketten op hun woonflat worden geplaatstEPA
Bewoners van een flat in Londen zijn verbijsterd dat het Britse leger bekijkt of er luchtdoelraketten op het dak van het gebouw kunnen worden geplaatst. Die moeten het luchtruim in de zomer ongeveer twee maanden beschermen tijdens de Olympische Spelen.
De 700 bewoners van een flat in Tower Hamlets zijn dit weekend ingelicht. Een van hen is de 28-jarige Brian Whelan. Hij reageert stomverbaasd. "Ik dacht eerst dat het om een grap ging. Ik kan me niet voorstellen wat voor nut luchtdoelrakketten hebben in een dichtbevolkt district als Tower Hamlets", zegt hij. Volgens Whelan is zijn vriendin er bang van geworden.
Whelan is ook niet te spreken over de manier waarop bewoners op de hoogte zijn gesteld. "Ik kon niet geloven dat dit zo luchtig gebeurde. Gewoon een folder in de bus, een poster opgehangen. Dit is niet de manier om mensen te vertellen dat er een raketinstallatie op hun dak komt", zegt hij.

Beveiliging

De raketten kunnen onder meer vliegtuigen en projectielen uit de lucht schieten. Het raketsysteem moet worden beveiligd door tien militairen.
Het is niet zeker of de raketten echt op de flat komen. Mogelijk wijkt het leger uit naar een andere locatie. Maar het is in elk geval wel de bedoeling dat ze onderdeel worden van de beveiliging.
Tijdens de Olympische Spelen in Londen worden 3500 militairen, 12.000 agenten en 22.000 beveiligers ingezet. Er vliegen continu gevechtsvliegtuigen en legerhelikopters boven de stad om het luchtruim te bewaken.
Bron : nos.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten