We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

dinsdag 17 april 2012

'Internetvrijheid was nooit eerder zo in gevaar'


De vrijheid op internet wordt meer dan ooit bedreigd door de gesloten systemen van bedrijven als Facebook en Apple en de inmenging van overheden. Dat heeft Google medestichter Sergey Brin gezegd in een interview met The Guardian.

Volgens Brin liggen de principes van openheid en universele toegang in toenemende mate onder vuur. Mocht Google vandaag zijn zoekmachine lanceren dan zou het bedrijf er niet meer in slagen om die van de grond te krijgen, aldus nog de Googletopman.

Vijf jaar geleden dacht Brin nog dat geen enkel land de toegang tot internet effectief zou kunnen beperken. Maar in landen als China, Saoedi-Arabië en Iran is dit wel degelijk mogelijk gebleken.

Via gepatenteerde platformen slagen bedrijven als Apple en Facebook er van hun kant in om de vrije stroom van informatie steeds verder te beperken. De gigantische populariteit van Facebook (meer dan 850 miljoen leden wereldwijd) zorgt ervoor dat een steeds groeiend deel van het internet onderworpen is aan de beperkende regels van één bedrijf.

Brin erkent dat vele internetgebruikers nerveus zijn over de privé-informatie die zich op de servers van Google bevindt. Hij zegt dat zijn bedrijf regelmatig wordt verplicht om die informatie te delen met de overheid, en soms zelfs wettelijk niet in staat is om dit te melden aan haar gebruikers.

Nog volgens Brin probeert Google de aanval op de internetvrijheid af te weren, al is dat niet altijd makkelijk: “We doen alles om onze informatie te beschermen. Het zou fantastisch zijn als we niet onder de Amerikaanse wetten zouden opereren, maar voorlopig doen we alles wat binnen onze mogelijkheden ligt.”
Bron : The Guardian / Express.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten