We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

maandag 9 juli 2012

Spaanse rente blijft hoog





De rente op Spaanse staatsobligaties begint deze week op hetzelfde niveau waarop die vorige week werd afgesloten. Ook de Italiaanse rente is weer tot onhoudbare niveaus gestegen.
De rente op 10-jarige Spaanse obligaties stond maandagochtend iets hoger dan 7 procent. Daarmee is alle winst die werd geboekt na de eurotop van eind vorige maand weer verdampt. Dat geldt ook voor het rendement op vergelijkbare Italiaanse obligaties, dat maandagochtend op ruim 6 procent stond.

De ministers van Financiën van de eurolanden komen maandagmiddag bijeen om verder te praten over de afspraken die op de eurotop zijn gemaakt. Daar werd onder meer afgesproken om het Europese noodfonds de mogelijkheid te geven op aanvraag obligaties van eurolanden te kopen en direct steun te verlenen aan zwakke banken. Die afspraken moeten echter nog worden uitgewerkt.

Waarschuwing Monti
De Italiaanse premier Mario Monti waarschuwde zondag voor de hoge rentekosten van Spanje en Italië. De rentestijging komt volgens Monti door het afnemende vertrouwen van investeerders in de Zuid-Europese landen. Hij wees met de beschuldigende vinger naar een aantal niet nader genoemde noordelijke landen, die volgens hem twijfel hebben gezaaid over de afspraken die eind juni zijn gemaakt over de aanpak van de eurocrisis. De Italiaanse premier sprak van 'ongepaste uitlatingen'.

Finland sprak zich vorige week uit tegen steunaankopen van staatspapier van zwakke eurolanden door het ESM, terwijl daarover enkele dagen eerder wel overeenstemming werd bereikt. Ook Nederland is kritisch over het plan, maar wijst het niet op voorhand af.

Bron : Door Harmen Simon Teunis
09 JULI 2012 10:03 | BNR.NL

Geen opmerkingen:

Een reactie posten