We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

vrijdag 31 augustus 2012

Toestel van 239 euro hackt info die zit opgeslagen in je hersenen


Onderzoekers van de universiteiten van Californië en Oxford zijn er in geslaagd om via een bestaand toestel gevoelige informatie (zoals pincodes en bankgegevens) uit de hersenen van testpersonen te plukken. Dit schrijft het lokale CBS-filiaal uit Seattle.

Het toestel in kwestie is vrij verkrijgbaar op de markt voor 299 dollar (239 euro) en heet ‘Emotiv’. De Emotiv-headsets monitoren je hersengolven en maken het mogelijk om je pc te besturen via je gedachten. Maar nu blijkt dus dat je er ook andere dingen mee kan doen.
De wetenschappers plaatsten hun testpatiënten voor computerschermen waarop foto’s tevoorschijn kwamen van banken, mensen en pincodes. Intussen hielden ze via het toestel de hersenactiviteit van de proefpersonen in de gaten, in het bijzonder het P300 signaal.
Onze hersenen activeren het P300 signaal wanneer we iets herkennen. Door specifiek op deze signalen te letten, konden de onderzoekers tal van mogelijkheden (15 tot 40% van het totaal) elimineren en de geheime informatie met relatief hoge zekerheid raden.
Een mogelijke toepassing van de technologie is leugendetectie. De wetenschappers stellen in hun paper dat “het P300 signaal veelbelovend is voor ondervragingsprotocollen omdat het kan detecteren of potentieel criminele informatie aanwezig is in de gedachten van de ondervraagde.”
De onderzoekers benadrukken weliswaar dat het proces “kwetsbaar is voor specifieke tegenmaatregelen”, maar in mindere mate dan traditionele leugendetectors.
Men verwacht dat de nieuwe methode betrouwbaarder zal worden naarmate de kwaliteit van de toestellen toeneemt.

Bron : CBC News / Express.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten