We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

donderdag 30 augustus 2012

Topless Michelle Obama, smaakloos of domweg racistisch?

Michelle Obama heeft op een immer elegante en krachtige manier covers van tijdschriften als Time, People en Vogue gesierd. Deze week publiceert het Spaanse Magazine Fuera de Serie - dat als bijlage verschijnt bij de krant El Mundo-  een afbeelding van de Amerikaanse First Lady waarop ze als slavin wordt afgebeeld, met ontblote borst.







Het gaat om een remake van de schilderij 'Portrait d'une Négresse' uit 1794 van de Franse neo-klassieke schilder Marie-Guillemine Benoiste.

In een editoriaal eert het magazine Michelle Obama als ‘een grote dame’ die het hart van de man veroverde die president wilde worden en ‘het Amerikaanse volk verleidde’. Het artikel binnenin dat de cover begeleidt  kreeg de titel "Michelle, Kleindochter van een Slaaf, Vrouw van Amerika’ mee.

Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan zijn de commentaren minder lovend. ‘Het portret ontneemt Obama haar identiteit, haar stem en intellect en maakt van haar een politiek passief object, dat berust in de rol van slavin,’ schrijft Althea Legal-Miller in The Clutch. ‘Smaakloos’, schrijft Jessica Wakeman in The Frisky, of nog, ‘Michelle Obama wordt afgerekend op het feit dat ze een onafhankelijk denkende vrouw is. Een op ras gebaseerde en achterlijke manier van denken,' aldus auteur Mikki Taylor, die een boek over de First Lady schreef.























Bron : Express.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten