We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

zondag 30 september 2012

Ralph Nader: 'Obama is een oorlogsmisdadiger'





Ralph Nader, de onafhankelijke linkse politicus die in 1996 en 2000 presidentskandidaat was voor de Amerikaanse Groene Partij en in 2004 en 2008 als onafhankelijke opkwam, noemt president Barack Obama in een interview met Politico 'een oorlogsmisdadiger'':
'Obama is op het vlak van drones verder gegaan dan Bush. Hij beschouwt de wereld als zijn achtertuin en nationale soevereiniteit heeft voor hem geen enkele betekenis. Hij kan eender wie laten vermoorden. Elke dinsdag beslist hij over leven en dood in plaatsen als Jemen, Pakistan en Afhanistan. Dat is een oorlogsmisdaad en hij moet daarvoor verantwoording afleggen,” aldus Nader.
Nader is zeer teleurgesteld in Obama. Ondanks zijn intelligentie en zijn kennis van de grondwet, heeft hij tegenover zijn voorganger geen enkele verbetering gebracht: “Ik weet niet of Bush de grondwet ooit heeft gelezen, maar deze man gaf les over de grondwet.”
De voormalige frontman van de Green Party houdt van de retoriek en de speeches van Obama over hernieuwbare energie, maar benadrukt dat die in de praktijk nog steeds kernenergie en fossiele brandstoffen steunt.
Toch is Obama, in vergelijking met Mitt Romney, volgens Nader 'de beste keuze uit twee kwaden.' Hij beschouwt Obama als “het effectievere kwaad” omdat hij “de wetteloze oorlogen en het militarisme van Bush” geloofwaardigheid en legitimiteit heeft gegeven.
Nader noemt het Amerikaanse tweepartijstelsel tenslotte  een “tirannie”. De huidige Republikeinse partij is 'de slechtste Republikeinse Partij in de geschiedenis' en de huidige Democratische Partij 'ziek en in verval.'

Bron : Politico / Express.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten