We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

zondag 30 september 2012

Werkt de demografie in het voordeel van de linkse partijen?







De verkiezingsstrijd in Antwerpen tussen Bart De Wever (N-VA) en Patrick Janssens (SP.a)  draait in toenemende mate om allochtonen die dit jaar 20 tot 36%, maar tegen 2018 ruim de helft van de kiezers zouden vertegenwoordigen.

Het spreekt dan ook voor zich dat politici trachten allochtone harten te veroveren. Driekwart van de jonge Turkse en Marokkaanse kiezers koos in 2006 voor Janssens. Vandaag is het belang van de allochtone kiezer enkel toegenomen.  Alle partijen met uitzondering van het Vlaams Belang hebben nu allochtone kandidaten op hun lijst, met de linkse partijen veruit op kop.
Toenemende immigratie leidt tot meer kiezers voor linkse partijen omdat economische migranten gewoonlijk uitbreiding van de verzorgingsstaat, herverdeling van de welvaart en hogere belastingen op de rijken en de middenklasse steunen, schrijft Joost Niemoller in De Dagelijkse Standaard.
Ook in Nederland, Frankrijk en de VS neigen immigranten duidelijk naar links. Emile Roemer, François Hollande en Barack Obama zijn dan ook aanhangers van toenemende immigratie en vaak ook van de uitbreiding van de kiesprivileges voor vreemdelingen.
In 2008 koos bijvoorbeeld 80% van alle minderheden voor Obama. Dit jaar lijkt hetzelfde scenario zich te voltrekken en is het goed mogelijk dat de Democraat de verkiezingen wint dankzij de steun van deze immigranten.
Toch zijn niet alle allochtonen aanhangers van links. Net zoals de Amerikaanse Hispanics zijn ook een groep Belgische immigranten conservatief ingesteld. Zowel N-VA als de Republikeinse Partij doen dan ook veel moeite om die immigranten op inhoud aan te spreken.
De overweldigende steun voor links in deze gemeenschappen kan in de toekomst nog afkalven, maar voorlopig is er geen twijfel aan: toenemende immigratie maakt winnaars aan de linker- en verliezers aan de rechterkant van het politieke spectrum, besluit Niemoller.

Bron : Express.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten