Facebook, Skype, Twitter & E-mail

Facebook: https://www.facebook.com/l.m.j.schrijversluc?ref=ts&fref=ts
Skype: luc-schrijvers
Email: lucschrijvers@hotmail.com
*For relaying information, comments on the blog, information, mail me at ease.
*All sources are not disclosed to third parties.

Search for an article in this Worldwide information blog

zondag 30 september 2012

'Wie denkt de beurzen te kunnen stabiliseren terwijl moeders boodschappenlijst onbetaalbaar wordt, dwaalt'

De Europese regeringen hebben de reactie van de burgers op de crisismaatregelen zwaar onderschat, blijkt uit de massaprotesten in Madrid en Athene, aldus de Italiaanse liberale krant La Stampa:

‘Wanneer regeringen denken elke maatregel te kunnen doorvoeren zonder rekening te houden met de politieke duurzaamheid ervan en enkel met oog voor de economische voordelen, dan hebben ze het bij het verkeerde eind.

De politieke duurzaamheid, die kan afgelezen worden van de reactie van de burgers, is niet enkel een probleem voor de crisislanden. Ook in Frankrijk daalt de populariteit van François Hollande evenredig naarmate de werkloosheiscijfers stijgen. De vertragende groei in Duitsland brengt de heersende coalitie in een moeilijk parket.

De wereld is geen plek waar enkel rekening gehouden moet worden met aandelenprijzen op beurzen, maar ook met het boodschappenlijstje van huismoeders. Denken dat de eerste op korte en middellange termijn stabiel zullen blijven wanneer het laatste steeds meer onder de crisis lijdt is een illusie.'

‘Europa ervaart een déjà-vu,’ schrijft de Portugese krant Diário Económico:

‘De Europese politici krijgen de rekening gepresenteerd voor jaren van wanbeheer. En wij in het Zuiden, die niet weten hoe we ons moeten gedragen, krijgen nu - net als ezels - van de stok, zonder de kans op een wortel.

Mevrouw Merkel is uiteraard niet verantwoordelijk voor de blunders die de Portugese, Spaanse en Griekse regering in het voorbije decennium hebben gemaakt. Maar ze kan en moet verantwoordelijk worden gehouden voor de fouten van de voorbije twee jaar.

De fragmentatie van de eurozone is nu al twee jaar in volle gang en heeft het punt bereikt waarop we niet meer terug kunnen- niet enkel op de financiële markten, maar ook op straat.

En dat is gevaarlijk, want daar is geen ‘Super Mario’ om ons allen te redden.'

Bron : Express.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten