We want to financially support activists with different opinions who fight against injustice in the world. We also need your support for this! Feel free to donate 1 euro, 2 euros or another amount of your choice. The activists really need the support to continue their activities.

SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Donations

Search for an article in this Worldwide information blog

vrijdag 9 november 2012

Wordt Spanje het eerste land dat het homohuwelijk opnieuw afvoert?









De Amerikaanse staten Maine, Washington en Maryland keurden dinsdag het homohuwelijk goed. Aan deze kant van de Atlantische oceaan is het homohuwelijk in verschillende landen al langer ingeburgerd.  België en Nederland speelden in dat verband zelfs een voortrekkersrol. Frankrijk keurt waarschijnlijk nog dit jaar het huwelijk tussen twee personen van het zelfde geslacht goed.,

Dan is er Spanje, waar de regering Zapatero in 2005 het homohuwelijk goedkeurde, onder luid protest van de Partido Popular. Nu die aan de macht is dreigt Spanje het homohuwelijk straks opnieuw onwettelijk te gaan maken. Een procedure om het homohuwelijk ongeldig te laten verklaren wordt straks voor het Spaanse Grondwettelijk Hof ingeleid. Volgens de krant El Pais zouden 6 van de 11 rechters voor de ongeldigverklaring te vinden zijn.

Dat heeft uiteraard gevolgen voor de 22.442 homohuwelijken (1,8% van alle huwelijken die tijdens die periode werden gesloten)  die sinds 2005 in Spanje zijn gesloten.  Indien die huwelijken onwettellijk worden verklaard, wat dan met adopties, voogdijverklaringen, pensioenen, erfennissen en noem maar op?

Grondwetspecialisten wijzen er op dat er geen precedenten bestaan. Een poging om het homohuwelijk in de Amerikaanse staat Californië ongeldig te laten verklaren werd door de rechtbank van San Francisco ongrondwettelijk verklaard. Wordt vervolgd...

Bron : El Pais /Express.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten