SPREAD THE INFORMATION

Any information or special reports about various countries may be published with photos/videos on the world blog with bold legit source. All languages ​​are welcome. Mail to lucschrijvers@hotmail.com.

Search for an article in this Worldwide information blog

zaterdag 2 februari 2013

De Wever verbiedt 'homokledij' achter loket


De Wever verbiedt 'homokledij' achter loket

Bewerkt door: redactie − 02/02/13, 04u24  − Bron: belga.be
© belga. Burgemeester van Antwerpen Bart De Wever.
Loketbeambten bij de stad Antwerpen mogen geen T-shirt dragen waarmee ze duidelijk maken dat ze homoseksueel zijn. Dat zegt de Antwerpse burgemeester Bart De Wever vandaag in de Coreliokranten.






















"Elke vorm van expressie is begrensd", stelt De Wever. "Dat is bij uitstek zo als je namens de stad Antwerpen aan een loket zit. Mag een vrouw een hoofddoek dragen? Uiteraard. Maar niet achter een loket. Wie het gezicht is van de stad Antwerpen, wordt neutraliteit opgelegd."

Symbolische kleding
"Een loketbeambte mag ook geen T-shirt dragen met het opschrift 'Eigen volk eerst'. Ik wil ook niet dat iemand met een regenboog T-shirt achter het loket zit. Omdat een homoseksueel via een dergelijke symboliek duidelijk maakt dat hij of zij die obediëntie is toegedaan. En andere mensen herkennen dat."

De Wever benadrukt in de kranten dat hij niets tegen homo's heeft. "Integendeel. Maar vind ik dat je met zo'n T-shirt achter een loket kunt zitten? Nee. Ik wil bescheiden uitingen van individuele identiteit door de vingers zien, maar een klant bij de stad Antwerpen heeft er geen boodschap aan te weten dat de loketbeambte een homoseksuele islamiet is die voor Vlaams Belang stemt."
Grenzen trekken
Holebi- en transgenderkoepel çavaria reageert verontrust op de uitspraak van Antwerps burgemeester Bart De Wever. "Waar trekken we de grenzen van expressie?", klinkt het. Woordvoerster Fran Bambust ziet vooral problemen in het 'begrenzen' van expressie. Wat mag wel en wat niet? Genderexpressie kan op vele wijzen gebeuren, zegt ze. "Mag een lesbisch meisje dan kort haar hebben?" Of kan een roze T-shirt wel maar een regenboogshirt dan weer niet? "Mag een transgender dan aan het loket zitten?"

"Op zich is er geen probleem als een overheid zich zo neutraal mogelijk wil opstellen. Maar houd dan een duidelijke lijn aan en voer een uniform in", vervolgt Bambust. "Ik ben bezorgd als ik zo'n dingen hoor. Dit is zo onduidelijk. Dit zet de deur open voor misbruik." De Wevers uitspraken vindt ze op zich niet discriminerend omdat ze vaag zijn, "maar het zet er wel de deur voor open."

Bron : Belga / De Morgen / 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten