Facebook, Skype, Twitter & E-mail

Facebook: https://www.facebook.com/l.m.j.schrijversluc?ref=ts&fref=ts
Skype: luc-schrijvers
Email: lucschrijvers@hotmail.com
*For relaying information, comments on the blog, information, mail me at ease.
*All sources are not disclosed to third parties.

Search for an article in this Worldwide information blog

dinsdag 30 september 2014

BELGIUM : INTAL NEWS : België in oorlog, intal@ManiFiesta en President Aquino in Belgium‏

Banner intal-zine

intal-zine 30 september 2014 Facebookwww.intal.be

DOE MEE
NIET TE MISSEN IN DE KOMENDE MAAND(EN)


Intal, LABO vzw en U Move 4 Peace werken aan een nieuw participatief theaterstuk rond klimaat. Niet enkel het theater wordt participatief, maar ook het tot stand brengen ervan. Daarom hebben we jou nodig! Zin om mee te acteren? Of wil je jouw ervaringen met de klimaatproblematiek of als klimaatactivist delen? In beide gevallen ben je welkom om aan te sluiten op onze kick off dag.
=> Nog geen lid van intal? Sluit je nu aan en ga mee aan de slag met intal'ers uit je buurt. Klik hier en word lid voor €5 of €25 per jaar.
=> Alle activiteiten vind je terug in de intal agenda!

INFORMEER JE
IN SEPTEMBER OP INTAL.BE

Op 20 september organiseerden intal en Geneeskunde voor het Volk (GVHV) op ManiFiesta een conferentie met Fadwa Barghouti. Na enkele vragen van Hanne Bosselaers (GVHV), sneed de advocate en echtgenote van de opgesloten leider Marwan Barghouti een hele reeks thema’s aan. De emoties waren voelbaar, maar stonden een gedachtewisseling over mogelijke acties van internationale solidariteit niet in de weg. (Grégory - 30 sep. '14)
  • Intal veroordeelt Amerikaanse bombardementen op Syrië - De Amerikaanse aanval op Syrisch grondgebied van 22 september 2014 is een flagrante schending van het Internationaal Recht en van de Syrische soevereiniteit. (intal - 23 sep. '14)
  • [Video] KUL-IAI: prikactie bij het begin van het nieuwe academiejaar Rik Torfs geeft aartsbisschop Leonard uitleg over IAI - Eind 2012 lanceerde een 15-tal Leuvense organisaties een oproep aan de KULeuven om haar samenwerking met het Israëlische wapenbedrijf IAI stop te zetten. Bij de start van het nieuwe academiejaar werd er opnieuw actie gevoerd tegen deze samenwerking. Tijdens de optocht lichtte Rector Torfs aartsbisschop Leonard in over de samenwerking. (mariof - 22 sep. '14)
  • Intellectuele boycot van Israël: zin of onzin? - Eind 2012 lanceerde een 15-tal Leuvense organisaties een oproep aan de KULeuven om haar samenwerking met het Israëlische wapenbedrijf IAI stop te zetten. In het Herfst-nummer van MO* verscheen de mening van Rik Torfs en Ilan Pappé over een intellectuele boycot. We nemen het hieronder over n.a.v. de start van het nieuwe academiejaar. (mariof - 22 sep. '14)
  • Intal verzet zich tegen Belgische deelname aan IS-oorlog - Intal verzet zich tegen een Belgische deelname aan de oorlog van de 'Coalition of the Willing' tegen de Islamitische Staat in Irak en Syrië. Volgens onze minister van Buitenlandse Zaken, Didier Reynders, “is er geen enkele kritiek op een mogelijke Belgische deelname". In werkelijkheid is het omgekeerde waar, er is geen enkel geldig argument om deel te nemen aan de Amerikaanse oorlog tegen IS. (intal - 16 sep. '14)
  • [Foto] Getuigenissen uit Palestina - Kristof en Lenaïk brachten afgelopen woensdag 10 september een getuigenis over de bezetting van Palestina. Beiden waren ze de afgelopen maanden als vrijwilliger actief in de bezette gebieden. Ze schetsten vanuit hun persoonlijke ervaringen een beeld van de oorlog die deze zomer de Palestijnse bevolking in een wurggreep hield. Hun uiteenzetting liet geen enkele aanwezige onberoerd. (jenswertvaegher - 15 sep. '14)
=> Meer nieuws via www.intal.be/nl/news

INTAL'ERS BLOGGEN
ALLE THEMA'S KUNNEN AAN BOD KOMEN (IN DRIE TALEN)
=> Alle intal blogs via www.intal.be/intal-blogs

Je ontvangt deze mail omdat je bent ingeschreven op intal-zine nl. Je kan je eenvoudig uitschrijven:Schrijf uit.
Wens je geen bulk mail meer te ontvangen van intal? Opt-out.
Haachtsesteenweg 53
1210 Brussel
Belgium

Geen opmerkingen:

Een reactie posten